ABD Yunanistan’ı Türkiye’ye devir etmek planı mı yapıyor?

0
1461

 

                        

Atina hükümeti 2008 yılından bu yana devam eden ekonomik krize çareler bulamıyor.
ABD’nin uluslararası İlişkiler profesörü Tom Ginsburg  Yunanistan’a Türkiye’yle birleşme mesajı göndermiş.
Ginsburqun “Huffington Post” gazetesinde yayımlanan makalesinden alıntılar:
“Hiç kimse bundan sonra ne olacağından emin değil. Herkesin hemfikir olduğu tek konu ise Yunanistan’ın Eurozonadan çıkışının” çirkin ve acı “olacağıdır” yazdı.
Yunanistan’ın seçeneklerinin sınırlı olduğunu ifade eden bilim adamı, en “uygun” fikrini de açıklamış: ‘Türkiye’ye birleşmek.’
İki ülkenin ortak bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Ginsburq Troya antik kentinin Küçük Asya’da yer aldığını ve İstanbul’un bir zamanlar Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olduğunu hatırlatmış. Yunanistan’ın bağımsızlığını ilan ettiği 1821 yılından bu yana dört kez savaştığına dikkat çekmiş. Türkiye ile Yunanistan arasında kurulacak birliğin Kıbrıs gibi kronikleşmiş sorunların çözümünde de faydalı olacağını vurgulamış.
“Türk-Yunan konfederasiyası yapılsın!”
“Bu fikir göründüğü kadar komik  değil” – diyen Ginsburg: “Yunanistan Euro’dan ayrılıp değişen ekonomik koşullarda nispeten sabit kalan Türk lirasını kullanmaya başlayabilir. İki ülke siyasi olarak para ve maliye politikasını Ankara’nın belirlediği, sosyal konulardaki kararları ise Atina’nın verdiği bir konfederasyon oluşturabilir. “Yunanistan’ın 11 milyonluk nüfusunun 75 milyonluk Türkiye’ye eklenmesinin kolay olacağını kaydeden Ginsburg’a göre, bu durum Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘imparatorluk kurmak  fantezisini hayata geçirmesine de imkan verecek.

 

geri zekalıGinsburg: “Korkma, Yunanistan! Muhteşem tarih  bugünkü açmazdan çıkış yoludur”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.