AK Partili Kadınlar Hocalı Katliamını Kınadı

0
1713

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri tarafından yapılan katliamı kınadı. Basın açıklamasında, bazı partililer gözyaşlarını tutamadı.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, 26 Şubat 1992 tarihinde Azarbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetlerince yüzlerce Azerbaycan Türkü’nün katledilmesiyle ilgili Türkiye’de eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi Hocalı katliamını anlatan sunumu izleyen bazı partililer gözyaşlarını tutamadı.

“613 KİŞİ KATLEDİLDİ”

Keskin, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:
“21. yüzyılın eşiğinde, dünyanın gözleri önünde kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisi gerçekleşmiştir. Hocalı katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı’da yaklaşık 3 bin Azerbaycan Türk’ü bulunmaktadır. Ermeniler, 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gece; 83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı olmak üzere 613 kişiyi katletmiştir. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edildi. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir.”

“GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Katliamın üzerinden 24 yıl geçtiğini hatırlatan Keskin, bu katliamın insan haklarına, uluslar arası hukuki anlaşmalara, Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suç olduğunu söyledi. Katliamın, uluslararası kamuoyu, uluslararası kuruluşlar ve batı tarafından görmezden gelindiğini kaydeden Keskin, “Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulmaması ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil özde kardeş bir milletiz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir” diye konuştu.

“HOCALI’DAKİ ZİHNİYETLE AYNI”

AK Parti olarak, Srebrenitsa’da, Halepçe’de, Hama’da, İdlip’te, Türkmen Dağı’nda yaşananlar neyse Hocalı’da yaşananların da aynı olduğunu ifade eden Keskin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla; asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığı kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, yakınlarına ve Azerbaycanlı soydaşlarımıza tekrar baş sağlığı diliyoruz.”

http://www.cankayagundem.com/siyaset/ak-partili-kadinlar-hocali-katliamini-kinadi-h39950.html

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.