Bugün Ayın Üçüdür… Dünya Engellileri Manşet Günü

0
2065

Dayanışma ve Dikkat Günü de diye biliriz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne.  Engelli insanların yaşam problemlerinin  sıfıra endirilmesi ne mümkün. Ama kolaylaştırmak, onlara yeni imkanlar sağlamak yakınlarından başka ilgili kurumların da hizmeti borcudur. Türkiye Aile ve Sosyal Bakanlığı görevlisi FaFadime Demirci’nin bu güne özel haberini günümüze manşet ettik.

Fadime Demirci: ”Bugün gönlümüzdeki engelleri kaldırarak güne başlayalım.
Engelli olmak sorun değil, engelliye engel olmak sorundur.

Bakanlığımız çok özel misafirleri ağırladı.Dünya Engelliler Günü kapsamında Konya Büyük Şehir Belediyemizin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının “Tarımda Engel Yok “projesiyle engellilerimize kendilerinin başlangıçtan, hasat zamanına kadar tarlada sebzeyi ekme, büyütme ve hasat etme fırsatını vermiş. Gençlerimiz, ortaya bir ürün çıkarmışlar.Yaşama sevinçlerini hiç kaybetmemiş, gülüşleri ile ruhumuza huzur veren 16 ile 23 yaş arası engelli gençlerimizi ağırladık. Belediyemizin bu projesi ile engelli bireylerimiz topluma kazandırılması, sosyal hayata katılımı,kendilerini ifade etme ,yeteneklerinin keşifleri ve engelli bireylerimizin üretim sistemine dahil olunası gibi çok önemli kazanımları olduğununu görmek bize mutluluk verdi.
Engelli gençlerimiz, bu projenin sadece yaz mevsiminde değil 12 aya yayılması dileğinde bulundular.
Ayrıca Konya Büyük Şehir Belediyesini takdire şayan bu projesinin en kısa sürede ülkemiz geneline yayılmasını canı gönülden dileriz.

“Engelli olmak üretime engel değildir, yeter ki fırsat verilsin.”fadime1 fadime3

 


fadime4fadime5

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.