Fırtına mı? Türkler kime sığınır?

0
2026

Fırtına mı?

  1. Beklediğim oldu. İngiltere AB’ye rest çekti. Arkadan İskoçya İngiltere’ye, İrlanda da AB’ye rest çekerse, buna hiç şaşırmam! Ancak, bu ilk hareketin domino etkisi yapacağı, sıraya Portekiz, İspanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan, hatta Fransa’nın bile girebileceğini ve devletler için kısa bir süre sayılacak olan, belli bir zaman diliminde, AB’nin dağılacağını tahmin etmek, pek zor değil. Eskilerin veciz sözlerini çok severim. “-Rüzgâr eken fırtına biçer.” diye boşuna dememişler. Londra ve Bürüksel adına, Onların benim ülkem ve milletim için istediği gibi, daha nice fırtınalar biçmelerini dilerim.

 

AB=Asya ve  Afrika

  1. Batan gemiden önce fareler kaçar. Batacak gemiye de, sadece dangalaklar atlar. Türkiye’nin AB’ye girmesi hiç gerekmiyor. Ancak Dünya standartlarını yakalamak için, sanki girecekmiş gibi davranması, kaçınılmaz şarttır. Türkiye’nin rotası, esasen yükselen değer olan, Asya ciheti olmalıdır. Afrika tarafı olmalıdır. Türkî devletler olmalıdır. Ve nitekim Dünya konjonktürünü okuyamayanlar, her ne derlerse desinler; Türkiye bu büyük kapasiteleri değerlendirmeye de başlamıştır. Ve bu yolda, çok ciddi mesafeler de kat etmiştir. Kat etmeye de azimlidir. Hayırlı olsun, İnşâallah.

 

Türkler kime sığınır

  1. Türkler asla mülteci olmazlar. Onlar savaşarak şehit düşmeyi tercih ederler. Ve tükendikleri zannedildiğinde ise, kendi küllerinden dirilip, yeni bir devlet kurarlar. Çünkü Türklerin, gideceği, gidebileceği, hiç bir yer yoktur. Kâinatın aslî unsurları olan Türkler, bir hācet için, Dünyanın ādi unsurları ile muhatap olmazlar. Onlar, Allah’tan başka kimseye sığınmazlar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.