Türkiye Dış İşleri Bakanlığı Açıklama Verdi

0
2992

İki gün önce Azerbaycan ve Türkiye vatandaşlarının daha çok paylaşımlar yaptığı facebook sosyal paylaşım sitesinde Şırnak`taki elim helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitlerimizin resimleri, başsağlığı mesajları paylaşıldı sıkça. Hatta Azerbaycan’da bayrakların üç gün indirilmesi ve Oğuzlar Yurdunda yas ilan olunması da haber gibi dolaştı. Ama… Hemen yine sosyal paylaşım sitelerinde Ankara Azerbaycan Büyük Elçisinin Türkiye Dışişleri Bakanlığına çağırılması ve orada neden yas ilan ettiniz gibi saçma sapan sorulara çekildiği hakkında haberler dolaşmaya başladı. Azerbaycanlı aktivistlerin sosyal paylaşım sitesinde paylaştıkları bu olaya açıklama getirmeleri için www.hocalihaber.com sitesi olarak harekete geçtik. Çünkü konu iki kardeş devlet arasında ilişkilere zarar verecek bir şekilde yorumlanmaya ve her iki devletin vatandaşlarının tepkisine kazanmaya başlamıştı.

T.C. Dışişleri Bakanlığından olayların ne kadar hakikate hizmet etmesi ile ilgili sorumuza birkaç saat önce cevap geldi. Bildirildi ki, Türkiye ve Azerbaycan tarihten kardeş ülkelerdir. İki ülke arasında kırılmaz ve her gün daha güçlenen, hızla büyüyen ve gelişen  ilişkiler mevcuttur. Odur ki  sosyal medyada bu tip asılsız iddialar rağbet  görmemektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.