15 Temmuz 2016 Darbesi Gerçekleşmiş Olsaydı…

0
3935

Sizlerle Bir Aile Gibi

Sohbet  II: 15 Temmuz darbesi, ya gerçekleşmiş olsaydı?  İşte olacaklar…

Peki, ya gerçekten 15 Temmuz 2016 darbesi gerçekleşmiş olsaydı. TRT canlı yayın yapıyor: “Sevgili seyirciler bu metnin tüm Türkiye kanallarında yayınlanması Türk Silahlı kuvvetlerinin bir isteğidir ve emridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin  değerli vatandaşları sistematik bir şekilde sürdürülen anayasa ve kanun ihlalleri, devletin temel nitelikleri ve hayati kurumlarının varlığı açısından önemli bir tehdit haline gelmiş Türk Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere devletin tüm kurumları ideolojik Saitlerle dizayn edilmeye başlanmış ve dolayısı ile görevlerini yapamaz hale getirilmiştir. Uluslararası ortamda barış, istikrar ve huzurun temini için daha güçlü bir ilişki ve işbirliğini tesis etmek maksadıyla TSK  yönetime el koymuştur. Meşruiyetini kaybetmiş siyasi iktidara görevden el çektirilmiştir. Vatana ihanet içerisinde bulunan tüm kişi ve kuruluşların en kısa zamanda ulusumuz adına hakkaniyet ve adaletle karar vermeye yetkili mahkemeler önünde hesap vermesi temin edilecektir. Tüm yurtta sıkıyönetim ilan edilmiştir. İkinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.” Evet, artık ülkede TRT haricinde hiçbir  TV, radyo ve internet yayını yok…
16 Temmuz 2016…
TSK, yönetime el koydu,  gözaltılar devam ediyor, sabah 06.00`dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin nerde olduğu bilinmiyor. Erdoğan`ın öldürüldüğü haberleri geliyor. Başkentte ve tüm direnen şehirlerde tanklar ve silahlı güçler sokaklarda, kan dökülüyor, direnen halk katlediliyor. FETÖ ve havarileri kendilerince düzenledikleri liste üzerinden yönetim kadrolarını oluşturuyor ve il il, ilçe ilçe kendi adamlarını yerleştiriyorlardı. Onlar artık yönetimi ele geçirmiş ve emrinde oldukları gizli güçlerin isteklerini yerine getiriyorlardı. Cumhurbaşkanımızın FETÖ terör örgütü dediği zaman kızıp karşı gelen zevat silahsız terör örgütü olur mu diyordu ve görüldü ki, FETÖ terör örgütü çok güçlü bir silahlı terör örgütüydü. Amerika açıklama yapıyor: ABD Dış İşleri Türkiye`deki yeni yönetimi tanıdığını ilan ediyor ve “Tek dileğimiz ABD`nin ve Türkiye`nin çıkarları doğrultusunda, istikrarlı bir Türkiye istiyoruz” diyordu. Bu darbeyi asla kabul etmiyoruz diyerek açıklama yapan 1.Ordu Komutanı Ümit Dündar ve subayları ablukaya alınarak bombalanıyor ve bir iç savaş devam ediyor.
17 Temmuz 2016:  Askerler sivil halkla ve darbeyi kabul etmeyen askerlerle çatışmaya devam ediyor: başkent ve darbeye direnen şehirler ağır bombardıman altında ölü sayısı 10.000`lere ulaşmıştı. İŞİD terör örgütü lideri açıklama yapıyor: “Türkiye`deki en büyük toprak hakkı bizimdir. Bütün askerlerimizin Türkiye topraklarına ilerlemesini, İstanbul`u ve Ankara`yı ele geçirmesini emrediyorum” diyor. Tabii bu yönetimi ele geçiren, Türkiye`yi satan FETÖ terör örgütü ve emrinde oldukları Türkiye`nin 2023`e sağlam bir şekilde ilerlemesini istemeyen gizli güçlerin işine geliyor ve dost bildiğimiz ülkelerden ses çıkmıyor. Herkes pasta hesabı yapmaya başlıyor. İştahlar kabarıyordu. Ardından PKK terör örgütü açıklama yapıyor: “PKK ve Kürdistan`ın özgürlüğü her şeyin üstündedir. Tüm Doğu ve Güneydoğu illerinin güvenliğini PKK sağlayacaktır. Bundan böyle tüm Kürdistan halkını direnişe ve bu fırsatı değerlendirmeye davet ediyorum. Artık DAEŞ`e değil, faşist Türkiye`ye karşı sizleri savaşa davet ediyorum. Hakkımız olanı alacağız ve bu vesileyle de Kürdistan devletinin temellerini atmış olacağız” diyordu.

18 temmuz 2016: Bombardımanlar hız kesmiyor, halkın üzerine ve güzel vatanımız üzerine bombalar yağıyor herkes pasta hesabına devam ediyor yeni rejime direnenler katlediliyor iç savaş gittikçe büyüyor buda birilerinin iştahını kabartıyor ülkemiz tanınmaz hale gelmiş açlık ve sususluk artmış insanlarımız ser sefil olmuş ölü sayısı 20 000’e ulaşmış komşu ve dost bildiğimiz ülkeler bize sınırlarını kapatmıştı.

19 temmuz 2016: Birleşmiş Milletler acil toplantı yapıyor ve açıklıyor: “İstanbul ve boğazların güvenliğini biz sağlayacağız ve biz koruyacağız. İstanbul`un ve boğazların güvenliği için BM askerleri hazırlık yapmaktadır. Rusya açıklama yapıyor: Karadeniz BM güçleri bölgeleri dışında, hiç kimse İstanbul`un ve boğazların güvenliğinden sorumlu değildir diyerek BM güçlerine cevap veriyor. Yine pasta hesabı devam ediyor. 20 temmuz 2016: Yine aynı senaryo devam ediyor. ABD Barak Obama açıklama yapıyor: Şu an İŞİD Suriye`nin kuzeyinden Türkiye topraklarına grip Türkiye`yi işgal etme girişimindedir. ABD olarak her zaman terörizmin karşısında olup barıştan yana olduk. Açık söylemek gerekirse İŞİD terör örgütünün olduğu her yerde Amerika`da tehdit altındadır. ABD Türkiye`deki üssünü, vatandaşlarını ve Türkiye ile anlaşmalarını, çıkarlarını korumak durumundadır. İŞİD`i yok edene kadar YPG`ye karadan desteğimiz ve havadan desteğimiz devam edecektir.
21 temmuz 2016: Pusuda bekleyen hain komşu Ermenistan açıklama yapıyor: Askeri güçlerimiz Ağrı sınırından içeri girme hazırlığındadır. Ermeni vatandaşlarımız topraklarına kavuşacaktır. Yunanistan açıklama yapıyor: Kıbrıs tamamen Rum kesimine aittir ve gereken herşey yapılacaktır. BM`ler Suriye`deki birliklerini karayolu ile İstanbul’a konuşlandırıyor. Halk ölüm, açlık, susuzluk ile burun buruna iken Birleşmiş Milletler yaptığı açıklamada İstanbul`daki eserlerin korunması için anlaşma gereği sarayların boşaltılmasını istiyor.
22 Temmuz 2016: Avrupa`da topraklarımızı paylaşma derdine düştü. Pasta hesabı devam ediyor. Fransa açıklama yapıyor: Türkiye`deki belirsizlik iç savaş durumuna dönüşmüştür. Fransa askeri gücü barış için Türkiye askeri hükümetiyle ortak çalışma içinde olacaktır. Almanya açıklama yapıyor: Türkiye`nin durumu çok endişeverici. Türkiye`de demokratik bir seçim yapılabilmesi için diplomatlarımızı ve iki savaş gemimizi İstanbul`a yollama kararı aldık. Herşey üst üste geliyor: düşenin dostu olmuyor, pasta hesabı devam ediyordu. Güzelim ülkemiz Türkiye artık parçalanmış, ama bu parçalanma FETÖ terör örgütünün umurunda bile değildi. Çünkü herzaman olduğu gibi şahsi menfaatlerinden başka birşey düşünmüyorlardı. Putin tedirgin olarak konuşuyor: Türkiye`de istikrar sağlanmalı, aksi durumda 3. Dünya Savaşı yakındır: Rus ordusu buna da hazırdır diyor.
23 Temmuz 2016 ve İran`da pastadan pay istiyor. Açıklama yapıyor: Avrupa Devletlerinin Türkiye üzerinde hiçbir hakkı yoktur: Amerika`nın ve İsrail destekli bir Ermeni ve Kürt devleti kurdurtmayacağız. İran, Irak, Suriye ve Ermenistan sınırları boyunca hak sahibidir. Ordumuz bu yönde ilerleyişini sürdürecektir diyerek bu talan devam ediyor. Artık Türkiye diye bir ülke kalmayacak ve Türk milleti parça parça edilecekti. Ama herkesin bir hesabı varsa Rabb’imizin de bir hesabı vardı ve tek yürüyen hesapsa Rabbimizin hesabı idi. Işte Rabb’imiz onların tuzaklarını başlarına çevirdi ve vatanımızı,  milletimizi zalimlerden ve hainlerden korudu. Milletimizin her zaman olduğu gibi şaha kalkışını sağladı ve bu zalimlerin hesaplarını tersine çevirdi, Rabb’imize sonsuz şükürler olsun. Sevgili kardeşlerim,  belki biraz çok acı bir senaryo oldu, ama Türkiye’nin dostu olmadığını ve başka bir Türkiye olmadığını bilip vatanımıza, manevi değerlerimize ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmalıyız. Rabb’im vatanımızı ve milletimizi düşmanlardan ve içimizdeki hainlerden korusun.  Bu acı senaryoya rahmetli üstat Mehmet Akif`in mısralarıyla son vermek istiyorum ;

-Şehamet dini,  gayret dini ancak Müslümanlıktır,
Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır.
Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz
Bu yol ki, hak yoludur, dönme bilmeyiz ve yürürüz.
Düşer mi tek taşı sandın harem-i namusun?
Meğer ki, harbe giden son nefer şehit olsun.
Şu karşımızdaki  mahşer kudursa, çıldırsa
Denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa
Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar
Taşıp ta kaplasa afaki bir kızıl sarsa…
Değil mi cephemizin sinesinde iman bir
Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir…
Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz
Cihan yıkılsa emin ol, bu cephe sarsılmaz…

Allah`a emanet olunuz.  Sizleri Allah için seviyorum menfaatler ötesinde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.