Almanya’ya, Azerbaycan’dan Ermeni Tokadı

0
1915

Kardeş Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sözde Ermeni soykırımı rezaletini protesto etmek amacıyla Alman Parlamentosu ve Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu…
Almanya’ya,Azerbaycan’dan Ermeni tokadı

Almanya Parlamentosu Bundestag tarafından sözde Ermeni Soykırımı iddiasının onanması Azerbaycan kamuoyunda da derin hayal kırıklığına neden oldu. Almanya’ya resmi temaslar yapmadan önce Bakü’deki Uluslararası Enerji Fuarı’nda konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Kardeş Türkiye’ye baskı amacıyla tarihçilerin tasdik etmediği sözde Ermeni Soykırımı iddialarını onaylayan ülkeler yakın tarihte Azerbaycan’ın sivil halkına karşı Ermeni teröristleri tarafından yapılan katliam gerçeğini, Hocalı Soykırımı’nı görmek istemiyorlar” ifadeleriyle Almanya’nın tutumunu protesto etti.

Aliyev, Almanya’daki temasları sırasında ise Bundestag’ın tamamen siyasi, hiçbir tarihi gerçeğe dayanmayan, güdümlü kararına tepki olarak, önceden belirlenmiş görüşme trafiğinde bir sıra değişiklikler yaptı.

PROGRAMLAR İPTAL

Protokolün dışına çıkan İlham Aliyev, Almanya Parlamentosu Bundestag’daki görüşmelerinden vazgeçti. Aliyev, Azerbaycan-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleri ile görüşmeyi de reddetti. Cumhurbaşkanı Aliyev konuşmalarında, “Azerbaycan ile Türkiye stratejik müttefik olmanın yanında iki kardeş ülkedir ve Azerbaycan her zaman Türkiye’nin yanındadır” ifadelerini sık sık tekrarladı.

AKINCI: KARDEŞÇE BİR DERS

Aliyev’in Almanlara verdiği dersi yorumlayan Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve E. Büyükelçi Halil Akıncı, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya Senatosu’ndaki görüşmesini iptal edip dünyaya haksızlığın tepkisiz kalmayacağı mesajını vermiştir. Öte yandan; Sayın Aliyev’in bu tavrı, yakın tarihte gerçekleşen ve şahitlerinin hâlâ hayatta olduğu Hocalı Soykırımı’na sessiz kalan Batı’nın çifte standardının teşhiridir” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Akit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.