TÜRMEB;Dünyada İlk Olarak Türkiye’de Şekillenerek Hayata Geçirilen Sivil Haber Ajansıdır

0
2130

 

Bünyamin Erdemir:Malcom X’in dediği gibi; ” sevdiklerini ve sevmediklerinizi irdeleyin. Göreceksiniz ki arkasında medya vardır.”

TÜRMEB  -Türkiye Medya Bilişim Platformu uzun zamandır düşünülen ve dünyada ilk olarak Türkiye’de şekillenerek  hayata geçirilen sivil haber ajansıdır. Bünyamin ERDEMİR öncülüğünde yerel basın, ulusal ve sivil potansiyelden oluşan kadro yaptığı ve yapacağı işlerde şimdiden çok iddialı.

Hocalı Haber’e Bünyamin Erdemir konuşuyor.

 

Hocalı Haber: TÜRMEB’in  kurulma zarureti ne zaman ortaya çıktı?

Bünyamin Erdemir: Kalkışma gecesi ve sonrasında Demokrasi nöbetlerimizde insanlarla konuşarak, hem de sosyal medyadan 15 Temmuz sonrası süreci takip ettik milletçe gördük ki; bu ülkede basın ve medya henüz milletimizin arzu ettiği şekilde görevini yerine getirmemektedir. Bu nedenle Türkiye’nin ilk sivil basın medya hareketini kurmaya karar verdik.

 

H.H: TÜRMEB’in gayesi  ve kuruluş amacı nedir?

B.E:Bugün ülkemizin basın-medya alanında ihtiyaç duyduğu her konuda meydanlara inmiş yazar, gazeteci, araştırmacı, mütefekkir ve münevverlerden teşkil ettiğimiz bu platforma vereceğiniz destek ile güçlenmeyi ve ülkenin en geniş sosyal medya hareketiyle sesimizi en çabuk şekilde tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz.

 

H.H: TÜRMEB’in misyonu hakkında bilgi verir misiniz?

B.E:Sermaye tehdidi altında bulunmayacak, şeffaf, cesur, dürüst bir milli hareket olan TÜRMEB her zaman doğrunun ve milletimizin emrinde olacaktır

Bir karabatak görüntüsü ile infial uyandırmıştı körfez savaşı sırasında Amerika. Bütün dünya petrole bulanmış karabatağın çaresizliğine odaklanmıştı. Adriyatikte görüntülenen bu içler acıtan görüntü Ortadoğu’yu temsilen kullanılıyordu. Nihayet anlaşılmıştı ki, Malcom X’in dediği gibi; ” sevdiklerini ve sevmediklerinizi irdeleyin. Göreceksiniz ki arkasında medya vardır.” sözünün tezahürü olarak batının yeni bir emperyalist tezgahıyla karşı karşıyayız. 11 Eylül kurmacasını ve sonrasında Ortadoğu’da oluşturulan terörist bilumum piyon yapılara baktığımızda düşünce ameli dünyamızda büyük operasyonlar düzenlendiğini vicdanı hür her birey farkındadır. Biz ülkemizin ve değerlerimizin ezeli düşmanı düşünce ve oluşumlara karşı teyakkuz halinde olmamız gerektiği kanısındayız.

 

H.H:Projleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

B.E:En büyük projemiz Sivil ve Milli Haber Kaynağı olarak dünyadaki manşetleri belirlemek. Bunu da satılmış kiralanmış kalemlerle değil, halkın dilinden halkın değerlerini önemseyen kişilerle yapacağımızı inanıyor ve devletin bekası için her konu, haber ve söylemin şeffaf olmayacağını belirterek diğer vakıaların üzerinde durmayı yeğliyoruz.

 

H.H:TÜRMEB’e üye olmanın bir şartı var mı, üye olmak için nasıl bir yol izlenmelidir?

B.E:Her hangi bir şart ve teminat beklemiyoruz burada yola çıktığımız söylem ve duygular bizim için hüccet ve nass niteliğinde öncelikle halkların değer yargılarına, dini inançlara ve yaşam tarzına saygılı ülke menfaat ve çıkarlarını gözeten ve haber alma yayma potansiyeline sahip her birey bu çatıda söz hakkına sahip görüyoruz!

bunyamin-erdemir

H.H:Etkinlikeriniz olacak mı?

B.E:30.10.2016 tarihin de Üsküdar Gençlik ve Kültür Merkezi’nde geniş bir katılım ile dünya ve ülkemizdeki teşkilat mensuplarımızın katılımı ile lansman ve tanıtım toplantısı yapacağımız. Gelişmeleri www.turkishnetworktimes.com  ve www.turmeb.org takip edebilirler okuyucularımız.  Basın yayın organlarımız ise bunlardır:

Web Sayfamız http://turkishnetworktimes.com/  – Sosyal Medya Hesaplarımız Facebook https://www.facebook.com/turkishnetworktimes/ Twitter @turmeb3  @TNetworkTimes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.