Başhekim Maraş’ın Katil Zanlısına 27 Yıl Hapis

0
1290

2009 yılında öldürülen Özel Elbistan Tıp Merkezi Başhekimi 39 yaşındaki Dr. Saim Urungu Maraş’ın katil zanlısı Taşer Aktaş’a (34) 27 yıl hapis cezası verildi. Dr. Maraş’ın ağabeyi Avukat Abidin Maraş, cezayı az bulduklarını belirterek Yargıtay’a gideceklerini söyledi.
 

 

 

 

  1. Mesut Yılmaz Hükümeti döneminde Kültür Bakanı olan ANAP Kırşehir Eski Milletvekili Gökhan Maraş’ın kardeşi Özel Elbistan Tıp Merkezi’nin kurucularından Dr. Saim Urungu Maraş’ın öldürülmesiyle ilgili Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dün karar çıktı.

Kasten Adam Öldürmek suçu ile yargılanan Taşer Aktaş’ın karar duruşmasına Dr. Saim Urungu Maraş’ın ağabeyi Eski Bakan Gökhan Maraş’ta katıldı.

Daha önceki ifadelerinde amacının Saim Urungu Maraş’ı öldürmek olmadığını, maktulün, tıp merkezinde çalışan nişanlısı Y.C.’ye zorla senet imzalattığını ve olay günü bu konuyu konuşmak için Dr. Maraş’ın yanına gittiğini söyleyen Taşer Aktaş, olay günü Dr. Maraş’ın kendisiyle küfürlü konuştuğunu ve elini çantasına attığını belirterek; “Bunun üzerine bende yanımda getirdiğim çantadan tüfeği çıkarttım. Maktül üzerime doğru gelince ayaklarına doğru ateş etmeye başladım ve o sırada maktülün ayağı kayarak yere düştü. Yere düşüncede saçmalar yüzüne geldi. Olaylar birden bire gelişti. Benim amacım öldürmek değildi” sözleriyle kendini savunmuştu.

Aktaş, karar duruşmasında daha önceki ifadelerini kabul ettiğini belirterek pişman olduğunu söyledi.

3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili mahkeme, ilk önce Dr. Saim Urungu Maraş’ı öldürmekten Taşer Aktaş’ı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 3 kişiyi yaralamak ve ateşli silahlar kanununa muhalefetten 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra tahrikten dolayı indirime giderek Taşer Aktaş’ın cezasını 27 yıla indirdi.

Maraş; “Karardan Memnun Değiliz”

Dava sonunda cezayı değerlendirenlerden Dr. Saim Urungu Maraş’ın ağabeyi Avukat Abidin Maraş, cezayı az bulduklarını ve onun için de Yargıtay’a temyize gideceklerini belirterek; “Toplam 27 yıl ceza aldı. Olayın oluş şekli zaten dosya da belli. Olayın asıl sebebi, nişanlısının işten atılması. Atılma sebebi de nişanlısının milyarlarca liralık, 100 milyar civarında bir hırsızlık yapması ve bu ceza alan sanığa yedirmesi, işten atılınca sanığın arpalığının kesilmesi. Tüm olayın sebebi bu, diyecek bir şey yok. Karardan memnun değiliz. Tasarlanmış adam öldürmeden ceza alması lazım, en azından müebbet alması lazım, Yargıtay’a gideceğiz” dedi.

Olay, 27 Temmuz 2009 Tarihinde Meydana Gelmişti

Özel Elbistan Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Saim Urungu Maraş’ın ölmesiyle sonuçlanan olay, 27 Temmuz 2009 Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında Girne Caddesi Tıp Merkezi önünde meydana gelmişti.

Olay günü, 10 civarında çocuğun sünnetini yaptıktan sonra Tıp Merkezi karşısında Ceyhan Nehri kenarındaki banka oturan evli ve 2 çocuk babası Dr. Maraş, Taşer Aktaş’ın pompalı tüfeğinden çıkan saçmalarla ağır yaralanmış, kaldırıldığı Elbistan Devlet Hastanesi’nde ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Olaydan sırasında olay yerinden geçen Semra Doğan (8), Meltem Gül (22) ile Buket Karaca (20) isimli 3 kişi de hafif şekilde çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Olaydan sonra kaçan Taşer Aktaş, olayı gören bir jandarma astsubay tarafından Tekke Sokak da yakalanarak emniyet güçlerine teslim edilmişti.

 

http://www.bizimelbistangazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=5457

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.