Doğu Türkistan’ın Petrolcü Katilleri !!!

0
993

Doğu Türkistan'ın  Petrolcü Katilleri  !!!

 

Sık sık Uygurlara yönelik Çin zulmüyle gündeme gelen (Doğu Türkistan ) Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin altında dünyanın en büyük petrol rezervlerinden biri yatıyormuş.Çin’in dev petrol üreticisi PetroChina, Doğu Türkistan’a bağlı Cungar havzasındaki Mahu bölgesinde 1 milyar ton petrol rezervine sahip yeni bir yatak keşfedildiğini açıkladı.

Bu demek oluyor ki KATİL ÇİN  !!!  ve sessiz kalan dünya !!!

Çeşitli seneryolar ile din maskesi altında katledilen kandaşlarımızın aslında  emperyalizme siyonizme hizmet  edenlerin katliamlarına maruz kaldıkları bu haber ile daha da  netleşmiştir.Neden sessiz kaldıkları aşikar olan tüm dünya suçludur. !

Hocalı da Soykırım olur DÜNYA SESSİZ  !!!    Ahıska da katliam olur DÜNYA SESSİZ  !!!      Halepçe de DÜNYA SESSİZ  !!!   Bosnada soykırım  olur DÜNYA SESSİZ  !!!

Ama Fransa da patlama olur DÜNYA AYAKTA !!!  Amerika da patlama olur DÜNYA AYAKTA  !!!

Biz Türkler bir olup birlik olmayı artık başarabilmeliyiz. Türk Dünyası 5 ve 7 den büyüktür ey ahali….

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz kısıtlı imkânlar dâhilinde var olma mücadelesi verirken Çin hükümeti bölgeyi baskı altında tutarak dönüştürme ve sindirme politikalarına devam ediyor. Bölgede yerel kültürün, dini inançların yaşanması kısıtlanıyor ve fertler öz kimliklerinden uzaklaştırılmaya çalışılıyor.Buna rağmen Türk Dünyası sesini yükseltmediği gibi Türkiye Şangay da iş birlikleri yapmaktadır. Bu acı tabloya sessiz kalmak Türklüğe ihanettir.Katliamlara sessiz kalmak insanlık ayıbıdır.Atalar yurdunu gözden çıkarmak kansızlıktır.

Doğu Türkistan halkı Çin’in kimliksizleştirme politikaları ile mücadele ederken yaşanan baskı ve zorbalığı dünyaya duyurma imkânı bulamıyorlar. İnsanlar yaşadıkları mahallede çevriliyor ve cep telefonları kontrol ediliyor. Kendi yağları ile kavrulmaya çalışan halk yakın takibe alınıyor, damgalanıyor ve suçlu ilan edilip cezalandırılıyor. Kültürel kimlikleri ile bütünleşen ve asimilasyona karşı direnç gösteren kardeşlerimiz toptan yok edilmek ve dönüştürülmek isteniyor. Çin hükümeti menfur eylemlerine her gün bir yenisini daha ekliyor. Çinlilere ekonomik ayrıcalıklar tanıyor ve Doğu Türkistan’a göç etmeleri için teşvik ediyor. Bölgede demografik bir değişim hedefleyen Çin hükümeti son üç ayda 3500 camiyi yıktırdı.

Bölgedeki Müslüman halklara siyasi ve sosyal baskı uygulayan Çin yönetiminin birinci hedefi toplumu bilinçlendirme ve yönlendirme potansiyeline sahip kişiler ve bu kişilerin etkin olduğu camiler… Nitekim bölgedeki camilerin takibe alınması için 350 memura görev verildi. Çin Komünist Parti’ye bağlı medya kuruluşların ifadelerine göre camileri izleme kararının ardından rapor hazırlanacak ve insanlar baskı ve gözlem altında tutulacaklar.

 

Çin hükümeti Müslüman halkın yoğunlukta olduğu Doğu Türkistan’da daha evvel de kamu çalışanlarına oruç tutma yasağı getirmiş, insanları kılık kıyafet konusunda kısıtlamalara tabi tutmuştu. Çin’in baskılarına karşı halkı bilinçlendiren öncü kişiler katledilmiş ve yıldırma politikaları devam etmişti.

 

Bölgede baskılar devam ederken, zor şartlar altında kültürel kimliklerini korumaya ve inandıkları gibi yaşamaya gayret eden Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz kendilerine uzanacak bir el bekliyorlar.

Murat ÇOBANOĞLU/ 2017

 

Kaynak : Fatma Tuncer

 http://haberturkeli.com/haber.php?haber=dogu-turkistanin-petrolcu-katilleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.