Eski Büyük Elçi Afşar Soleymani: Ermeni medyasının açıklaması İran’la Azerbaycan ilişkilerinin bozulmasına hesaplanmış.

0
1777

Aykakan Jamanak gazetesi: İran hakimiyeti son zamanlar Dağlık Karabağ sorununun çözümü ile ilgili yapılan görüşmelerden rahatsızlar.

Eski Büyük Elçi Afşar Soleymani:  Bu tür  uyduruk açıklamalar İran’la Azerbaycan ilişkilerinin bozulmasına hesaplanmış.

 

 

“Bilindiği üzere, Nisan savaşından sonra bu konuda görülmemiş aktivite gözlemlenir, görüşmelerin detayları hakkında farklı açıklamalar geliyor. İran ise Ermenistan’ın 5 bölgeni  vermeli olduğu “Lavrov Planı” ndan rahatsız”. Ermeni gazetesi “-” Aykakan Jamanak “böyle yazıyor. Azerbaycan medyasında manşet olan haberde yazıyor ki,  İran kendi sınırlarında bile değişiklikleri çıkarlarına aykırı görüyor ve herhangi bir şekilde sürece etki etmek istiyor.

” Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ağustos ayında Bakü’ye beklenen seferinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de yer alacak. İhtimal var ki, Ruhani Karabağ’ın 5 bölgesinin iadesi ile ilgili kendi kaygılarını seslendirecek.

Yazının yer aldığı Azerbaycan sitesine itiraz İran’lı politikacı, İran’ın Azerbaycan eski Büyük Elçi’si Afşar Soleymani’den geldi: ‘Aykakan Jamanak gazetesinin yanaşması garezli. Amaç  İran’la Azerbaycan ilişkilerinin bozulması. Bu tür  uyduruk yanaşma gazetede yer almış ve  Iran kaynakları gösterilmemiş.’ Eski Büyük Elçi Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılacak anlaşmanın baş tutmaması için verilen çabalarda İran’ı suçlamağa çalışıyor diye  yazmış: ’Eğer iki ülke- Azerbaycan ve Ermenistan arasında anlaşma imzalanırsa; Ülke başçıları  münakaşanın  merhale şeklinde halli için anlaşırlarsa hiçbir devlet, komşu ülke bu anlaşmaya karışamaz. İran ise Münakaşanın halline meraklı taraf olarak itiraz etmeyecek.’

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.