Hakkında İdam Kararı Verilmiş Bir Ülke Var!

0
1512

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grubunda yaptığı konuşmada ‘Katar’ için ‘Hakkında idam kararı verilmiş bir ülke var’ dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamaları:

“Bölgemizde Katar’a yönelik mesnetsiz iddialarla başlayan bir krizle karşı karşıya kaldık. Türkiye olarak tavrımızı en baştan koyduk.

Ayrıca Katar’daki gelişmeler yaptırımların uzandığı yerlere baktığımızda çok ciddi bir yanlışa düşüldüğünü görüyoruz. Bir ülkenin halkını her alanda tecrit etmeye kalkmak insani değildir İslami hiç değildir.
Katar teröre destek veren değil tam tersine bölgemizde çok ciddi yıkıma sebep olan DEAŞ’a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren bir ülkedir. Lütfen birbirimizi aldatmayalım. İftira kampanyalarıyla Katar’ı bir suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur.

PYD ve YPG, PKK’nın düşük çocuklarıdır. Bunları PKK’dan ayırmazsınız. PYD’ye, YPG’ye verilen silahların benim ülkeme tehdit oluşturmadığını bana kim söyleyecek?

Mursi’nin bir darbe ile indirilmesi olayında darbeci olanın kim olduğu belli. Görevi belli. Kimdi bu zat? Mursi’nin savunma bakanı ve genelkurmay başkanı. Darbeyi yapan o. Ama ondan sonra el bebek gül bebek eller üzerinde taşınıyor. Eğer demokrasi darbeler sistemiyse bunu bize tanımlayın da biz de bilelim.

Ama halkların tecellisiyle bunun halkların tecellisiyle uzaktan yakından alakası yok. Katar bağımsız duruş sergileyebilen bir ülkedir. Biz buraya bakarız. Bu meselenin mümkün olan en kısa sürede çözüme kavuşturulması bölgedeki tüm ülkeler ve halkaların yararına olacaktır.
Bugün de bir telekonferansla Fransa cumhurbaşkanı ve Katar emiri ile üçlü olarak görüşeceğiz.

Ramazan ayında Körfez’de bu olayların patlak vermesini izah etmek mümkün değil. Siyaset dünyasına da seslenmek istiyorum. Efendim işte, “Şu kadar küçük bir ülke olarak kafa tutmak iyi bir şey mi?” Kafa tutmak diye bir şey yok ki. Hakkında adeta idam kararı verilen bir durum söz konusu. Suudi Arabistan kralı, Körfez’in büyüğü olarak bu işi çözmelidir. Atılması gereken adımlara öncülük etmelidir diye düşünüyorum.”

Erdoğan’dan Katar çıkışı: Hakkında idam kararı verilmiş bir ülke var!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.