IĞDIR HALA KAPALI

0
1773

ığdır1

IĞDIR DOĞUBAYAZIT YOLU HALA KAPALI TERÖRİSTLERLE SICAK TEMAS DEVAM EDİYOR

                Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır’ı birbirine bağlayan Pamuk Geçidi mevkii Kavaktepe Mirze köyleri arasında yaşanan sıcak çatışma nedeniyle karayolu hala ulaşıma kapalı.

Dün Karabulak jandarma karakoluna taciz ateşi yaptıktan sonra kaçan PPK’lların aranması ve  Ağrı Dağı’ndan inen bir grup PKK’lının, bugün saat 05.00 sıralarında Doğubayazıt-Iğdır karayolunun 25’inci kilometresini ulaşıma kapatmak istemesi üzerine  Bölgede bulunan güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Havadan Sikorsky  helikopterlerin destek verdiği çatışma nedeniyle 45 kilometre uzunluğundaki Iğdır- Doğubayazıt karayolu ulaşıma kapatıldı.
Pamuk Geçidi yakınlarında meydana gelen sıcak temas, her iki taraftada uzun taşıt kuyrukları oluştururken Iğdır’ın merkeze bağlı  Suveren köyü jandarma Karakolu yolu keserek araçların geçişine izin vermezken yayladan ve yakın köylerden gelen ot yüklü römorkları jandarma ekipleri her ihtimale karşı uzun şişlerle arayarak geçişlerine izin veriyor. Ot yüklü römorklarda yaralı terörist olabilir şüphesiyle yapılan aramdan sonra araçların geçişi sağlanırken edinilen bilgiye göre 3 teröristin yaralı olduğu 5 teröristinde öldürüldüğü belirtildi. Çatışmaların zaman zaman devam ettiği belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.