İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Ermenistan’ın Azerbaycan Topraklarına Saldırıları Kınadı

0
2001

”Hepimiz Zehrayız Hepimiz Türküz deyib İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneyinin kecirdiyi basın toplantısı ve etiraz aksiyasına katıldık. Başda 75 yaşlı Mülazim Kardelen Pahsa ve yönetimine var olun deyirem. Aksiyada sayınız az ola biler. Ama qeyretiniz milyonlara bedeldi” Günün haberini aktaran Azerbaycanlı gazeteci aktivist Nigar Öveday yazdı:

Ermenistan’ın Azerbaycan’a ait Fuzuli ilçesinin Alhanlı köyüne yapılan topçu saldırıları, büyük tepki toplamaya devam ediyor. İlk belirlemelere göre 2 yaşındaki Zehra bebek ile 50 yaşındaki bir kadının öldüğü ortaya çıkarken İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı ve TADEF Genel Başkan Yardımcısı Mülazim Pasha, Bornova Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıları kınadıklarını belirtti

Başkan Pasha, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Uslanmaz, utanmaz, uzlaşmaz, soykırımcı ERMENİLER Kafkasya’da huzur ve barış ortamını dinamitleyen yapay kurulmuş bir terör devletidir.

Azerbaycan topraklarının beşte birini işgal eden, Hocalı başta olmak üzere birçok yerde soykırım yapan eli kanlı bir devlettir.

Daha iki gün önce Fuzuli’nin Alhanlı Köyünde açtığınız ateşle küçücük bebek Zehra Guliyeva ile orta yaşlı bir kadını katlettiler.

Suçsuz, günahsız, korumasız sivil vatandaşları kahpe kurşunları ile öldürmeyi adet haline getirdiler.

İki yaşını doldurmamış masum yavru Zehra bebeğin katili Ermeniler ve destekçileri dünyanın yüz karası olup akıttıkları kanda boğulacakları gün çok yakındır.

Artık hepimizin sabrının ve sözün bittiği noktadayız.

Tarih şahit olsun ki Ermeniler bu akıttıkları kanların hesabını mutlaka misliyle ödeyeceklerdir.

Sivil Toplum Örgütleri olarak kamuoyuna haykırarak duyuruyoruz, bu terörist Ermenistan Devleti işgal ettikleri toprakları iade etmediği ve bedelini ödemediği takdirde Kafkasya’ya barış gelmeyecektir.

Çifte standarttı yaşam biçimi kabul eden Ermeni Destekçisi devletlerde tarih önünde sorumlusunuz.

Bütün gücümüzle kanımızın son damlasına kadar Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu dünyaya ilan eden bir bildiri yayınlandı. Terör devleti Ermenistan son kez uyarıldı.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.