Mahmut Çağlar Hocayı Binlerce Kişi Hakk’a Uğurladı

0
1016

Cenaze namazının kılındığı Sahil Camisi’nin avlusu tamamen dolduğundan caminin her iki tarafındaki yol trafiğe kapatılarak vatandaşların yolda cenaze namazını kılmaları sağlandı.
Cenazeye aile yakınlarının yanı sıra Rize Vali Yardımcısı Dr. Emre Nebioğlu, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ve il yönetim kurulu üyeleri, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Soba, belde belediye başkanları, müftü yardımcıları ve il müftülüğü personeli ile Mahmut Çağlar Hocanın meslektaşları ve STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.
mahmut çağlar ile ilgili görsel sonucu
Erzurum’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden Rize Dörtyol Elif Camii (Yahya Baba Camii) İmamhatibi Mahmut Çağlar (44), ebediyete uğurlandı.

Erzurum ili Aziziye ilçesi Toprakkale Köyü mevkiinde önceki gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden Rizeli alim ve Rize’nin dinamiklerinden Merhum Yahya Çağlar (Yahya Baba)’nın oğlu Dörtyol Elif Camii (Yahya Baba Camii) İmamhatibi Mahmut Çağlar (44), Rize Sahil Camiinde kılınan cenaze namazının ardından binlerce kişinin dualarıyla Hakk’a uğurlandı.

Öğle Namazını müteakip Sahil Camii avlusunda kılınan cenaze namazı öncesi ve sonrasında Çağlar ailesi ve yakınları başsağlığı ve taziyeleri kabul etti. Cenazeye aile yakınlarının yanı sıra Rize Vali Yardımcısı Dr. Emre Nebioğlu, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ve il yönetim kurulu üyeleri, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Soba, belde belediye başkanları, müftü yardımcıları ve il müftülüğü personeli ile Mahmut Çağlar Hocanın meslektaşları ve STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazının kılındığı Sahil Camisi’nin avlusu tamamen dolduğundan caminin her iki tarafındaki yol trafiğe kapatılarak vatandaşların yolda cenaze namazını kılmaları sağlandı.

Namazın ardından İl Müftüsü Yalçın’ın duasıyla tamamlanan programın ardından İmamhatip Mahmut Çağlar’ın naaşı, Dörtyol Köyünde bulunan Merhum Babası Yahya Çağlar (Yahya Baba)’nın türbesinin yanına defnedilmek üzere Rize Belediyesine ait cenaze aracına konularak Dörtyol’a gönderildi.

mahmut-caglar-hocanin-cenazesi-rize-sahil-camii.jpg

KAZA DETAYI

Arıcılıkla da ilgilenen Dörtyol Elif Camii (Yahya Baba Camii) İmamhatibi Mahmut Çağlar (44), Erzurum’da bulunan arı peteklerinin kontrolünü yapmak üzere önceki akşam 22.00 sıralarında kayınbiraderi imamhatip İsmail Koto ile birlikte sürücüsü olduğu 53 DJ 390 plakalı özel aracıyla Rize’den Erzurum’a hareket etmiş ve Erzurum ili Aziziye ilçesi Toprakkale Köyü mevkiinde saat 00.30 sıralarında uyuması nedeniyle araç kontrolden çıkarak taklalar atıp tarlaya uçmuştu. Koto’nun sağlık ekiplerine haber vermesi üzerine kaza yerine gelen gelen sağlık ekipleri Mahmut Çağlar ve İsmail Koto’yu ambulansla hastaneye sevk ederken Mahmut Çağlar yolda hayatını kaybetmişti.mahmut çağlar ile ilgili görsel sonucu

 

Ä°lgili resim

 

 

Ä°lgili resim

 

 

mahmut çağlar ile ilgili görsel sonucu