Ödenmeyen Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Taksit

0
1712

Ülkemizde yaşanan finansal sorular arasında son yıllarda hızla tırmanan ve zamanla önü alınamayacak kartopuna benzeyen kredi ve kredi kartı borçları ile ilgili olarak gerek devlet gerekse de bankalar çeşitli tedbirler almaya başlamıştır. Özellikle kredi ve kredi kartı borçlarına karşılık olarak icra takibinin başlaması bu bağlamda gerek kullanıcının gerekse de bankaların mağdur olmasına karşılık olarak birkaç milletvekili icra takibine düşmüş veya düşmekte olan vatandaşlarımızın borçlarının sadece anaparaları üzerinden ödenmesini sağlama gibi kanun teklifleri sunmaktadır. Yapılan çalışmalar doğrultusunda en az 6 ay en fazla 36 aya varan vadeler ile Merkez Bankasının belirlemiş olduğu düşük faiz oranları ile ödenmeyen kredi ve kartı borçlarına taksit veya yapılandırma getirilmesi teklifidir.

Sadece kanun bazında teklif getirilmesi değil, aynı zamanda bankalar tarafından da kendi müşterilerinin var olan borçlarına karşılık olarak taksitlendirme veya yapılandırma yapılması söz konusudur. Birçok banka hali hazırda özellikle kredi kartı borcu batağında olan müşterileri için 9 aylık vadeler kapsamında borçlarını yeni faiz oranları ile yapılandırmaktadır. Bankaların uygulama koyduğu bu hizmet ile ilgili olarak bankalar müşterilerinden herhangi bir işlem bedeli almamaktadır. Kredi kartı borç batağında olan kişiler için yeniden yapılandırma suretiyle yasal uygulamalardan kurtulmalarına yardımcı olunmaktadır. Ödenmeyen kredi ve kartı borçlarına taksit uygulaması aslında banka müşterisi açısında son derece önemlidir. Özellikle kredi notunun düşürülmesi ve buna karşılık olarak borcun tahsili için icra başlatılması banka müşterisinin tüm sicilini ve maddi durumunu olumsuz etkileyerek birçok finansal işlemini artık bankalar üzerinden gerçekleştirilmesinin önü alınmaktadır.

Kredi kartlarında var olan bu uygulamanın artık krediler üzerinden de uygulamaya başlatılması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Yıl içerisinde en az 3 defa kredi taksitini ödemeyen banka müşterisi hakkında yasal işlemler başlatıldığını bilmekteyiz. Ödenmeyen kredi ve kartı borçlarına taksit yapılandırması ile artık kredi ürünleri yüzünden herhangi bir yasal işleme tabi tutulmasının önü alınmış olacaktır. Kanun teklifi verilen bu uygulama ile ilgili olarak yararlanabilecek kişilerde de belirlenmektedir. Buna göre icra takibinde olan veya icra takibine düşme durumunda olan kişiler yapılandırma adı altında kredi ve kredi kartı borçlarına taksitli ödeme imkânı verilecektir.

http://www.kredinotuyukseltme.com/odenmeyen-kredi-ve-kredi-karti-borclarina-taksit.html

kredi-karti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.