Oğul Türkeş Neden Kabinede Yoktur?

0
1104

Aslında onun ülkücülerin camiasında bulunması odaklanma noktasını parçalıyordu

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra yeni kabineyi açıkladı. Kabinede 5 bakanın yeri değişti 6 da yeni isim geldi.

TUĞRUL TÜRKEŞ KOLTUĞUNU KAYBETTİ manşetleri gündem oldu. Yazılarına bir göz atalım

Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e yer verilmediği gözlendi. 28 Ağustos 2015 tarihindeki seçim hükümetine MHP’li vekil kontenjanından giren ve ardından AKP saflarına geçtikten sonra açıklanan kabinelerde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Tuğrul Türkeş, yaklaşık 2 yılın ardından bu koltuğunu kaybetmiş oldu.

Tuğrul Türkeş’in özgeçmişine ise göz atmaya gerek yok. Babadan gelen soyun evlat devamcısı ama siyasi gücü de babanın isminin yükseldiği kadar dipte kalmış bir isim Tuğrul Türkeş. Tüm güç ve özgeçmiş baba ismine dayalı bir politikacı, ama gündeme politik açıklama, proje ve ya çalışmalarla değil gayri-meşru ve özür dilerim ‘yasak çalışmalarla’ geldi. Aslında Oğul Türkeş’in ülkücülerin camiasında bulunması odaklanma noktasını parçalıyordu ki; bu da  Türkiye’nin şu andaki siyasi gündemine zarar veriyordu.  Oğul Türkeş’in ülkücü camiadan çekilmesi  Türkiye’nin en zor durumunda fazlası ile akıllı bir gediş idi. Adamın bunu anlayıp anlamadığı ile işimiz yok ama eğer iddaa edildiği gibi çevresinde ağ örüldüyse de Türk milletinin karına bir işlem oldu.

Ülkücü camiaya mafyanın sızdırıldığı bir dönemde Oğul Türkeş’in oradan koparılması en azından Eski Sovyet Cumhuriyetleri çatısı altındaki Türk dilli ülkelerin Türkiye ile yakınlaşmasını daha da hızlandıracak. Sır değil ki; baba Türkeş Batının Sovyetlere karşı bir projesi idi ve Oğul Türkeş son zamanlara kadar babanın ismine açılmış kredilerden faydalanırdı. Mali destek nereden geliyor konusunda iddaaları araştırmağı  meslektaşlarıma bırakıyorum.  Komünist düşmanlığı yapmak yalnız Türkiye’ni değil, Sovyet Cumhuriyetleri çatısındaki  Türk devletlerini de parçalamanın en akıllı işlenmiş projesi idi. Ama son dönemler işler Batının isteklerinin aksine yol alırken ilave katkılarda bulunmalara start verildi. Yeni dünya mafya merkezinin taşları  İstanbul’da koyulmağa başladı. O zaman Oğlu Türkeş’in maliye zayıfları işe yarayan olunca Türkiye’nin liderleri karar verdi; adam yağdan kıl çekilen gibi siyasi gündemden çekilmelidir ve bu yalnız ve yalnız dünyadaki tüm Türk halklarının karına olacaktır.

Oğul Türkeş’in yeni kabineden kenarda kalmasını koltuğunu kayıp etti şeklinde anlamağa da gerek yok bence.

Erdoğan ve Bahçeli birliğinin yeni ürünü olan Oğul Türkeş karakteri en kısa zamanda eski Sovyet Cumhuriyetleri çatısındaki Türk devletlerinin Türkiye ile daha sıcak ve yakın münasebetlerin yeni döneminde önemli bir rol alacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.