Zülfü Livaneli’den yeni ihanet

0
1632

“Türkiye Sur’da katliam yapıyor” yalanı ile UNESCO iyi niyet elçiliği grevini bırakan Zülfü Livaneli şimdi de PKK’nın ajansına konuşarak Türkiye’nin darbe dönemlerinden daha kötü bir sürece girdiği yalanını ortaya attı.

“Türkiye Sur’da katliam yapıyor” yalanı ile UNESCO iyi niyet elçiliğinden istifa ettiğini açıklayan ve bu açıklamayı İstanbul’da BM İnsani Yardım Zirvesi yapıldığı gün kamuoyu ile paylaşan sanatçı Zülfü Livaneli şimdi de PKK’nın ajansına konuşarak Türkiye’yi yerden yere vurdu. Geçtiğimiz ay PKK’yı aklayarak güvenlik kuvvetlerini katliamcı ilan eden Livaneli, şimdi de PKK’nın ajansı ANF’ye konuşarak, Türkiye’nin darbe dönemlerinden daha kötü bir sürece girdiği yalanını ortaya attı.

Geçen hafta Rus sitesi Sputnik’e konuşarak Türkiye’nin Rusya’dan özür dilemesi gerektiğini söyleyen Zülfü Livaneli bu kez de PKK’nın haber ajansı ANF’ye Türkiye’yi kötüleyerek darbe döneminden daha kötü günler yaşandığını belirtti. Bir dönem CHP’de siyaset yapan Zülfü Livaneli’nin PKK terör örgütü ve hendeklerin mimari HDP’li siyasetçilerden hiç bahsetmemesi dikkatlerden kaçmadı.

DARBE DÖNEMİNDEN DAHA KÖTÜ

Livaneli röportajında, “Bu ülkede her dönem haksızlıklara, zulümlere tanık olduk. Askeri cezaevlerinde ve işkencehanelerde insanlıkla bağdaşmayacak muameleler gördük. Özellikle ’80 Darbesi’ndeki Diyarbakır Cezaevi zulümleri, insan aklını zorlar nitelikteydi. Ne yazık ki bunlar ve hukuk ihlalleri, biçim değiştirerek devam ediyor. Ama hiç olmazsa onlar demokrasi iddiasında değillerdi!” dedi.

DAHA BÜYÜK KATLİAMLAR YAŞAYACAĞIZ

Türk devletinin silaha sarılmak için öz yönetimleri ‘bahane’ ettiğini belirten Livaneli, bu minvaldeki endişesini ise “Hukuki sorumluluktan kurtulan güçler, daha da sertleşecek ve daha büyük katliamlar yaşayacağız” dedi.

Kaynak : yeniakit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.