Rusya devleti   Azerbaycan’ın Efsane futbolcusu Anatoli Banişevski’ni Özelleştirmiş

0
2567



 Sovyet Sosyalist Birleşik  Cumhuriyetleri döneminde resmi Moskova defalarca Anatoli  Banişevski’ni  Moskova komandolarından birinde oynamağa  davet etse de kendini Azerbaycanlı bilen ve Azerbaycan vatandaşı olan efsane futbolcu Vatanımın futbol şerefini korumak bir onurdur söyleyerek bundan imtina etmiştir. Azerbaycan’ın  “Neftçi” futbol kulübüne ve  Azerbaycan’a sadık futbolcu ona sunulan tüm konfor hayattan imtina edip. Rusya Federal Devletin futbol yübleyi ile bağlı bastığı posta markalarında Anatoli Banişevski’nin de fotosu yer almış ve onu Rus futbolunun efsanesi gibi tanıtmışlar.

Banişevski Rus futbolu tarihinde ilk ve tek  futbolcudur ki hücum zamanı Pele’nin ayaklarının arasından top kaçırıp Brezilya kalesine  kol atmıştır.  Rakipleri  onun başla vurduğu toplardan korkardılar.

Efsane futbolcu hayatının en güzel çağında şeker hastalığına yakalandı. Rus karısının onu terk etmesinden sonra Azerbaycanlı bayanla evlenen Banişevski  çok geçmedi ki hafıza kaybı yaşadı ve ömrünün sonlarını yatalak oldu.ba2ba3

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.