Rusya vuruyor, Esad Türkmenleri sürüyor

0
1434

Rus ordusunun hava ve denizden desteklediği Esad güçlerinin karadan başlattığı saldırı nedeniyle binlerce kişi Türkiye sınırına sığınıyor. AFAD 15 bin Türkmen’in gelmesi ihtimaline yönelik hazırlık yapıyor.

1445409452994

Suriye’deki Beşar Esad güçlerinin ve Rus birliklerinin yoğun saldırılarına maruz kalan Bayırbucak’taki Türkmenler, evlerini terk etti. Türkmen köylüler Türkiye sınırına yakın ormanlık bölgede kurdukları çadırlarda zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.

15 BİN KİŞİ GELEBİLİR

Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, Lazkiye kırsalında operasyon sonrasında, köylerini terk eden Bayırbucak Türkmenlerinin Türkiye sınırına doğru kaçışı devam ediyor. Bir kısmı Yamadi Kampı’na yerleştirilen Bayırbucak Türkmenlerinin ihtiyaçları için AFAD ve Kızılay yoğun bir çaba yürütüyor.

Şu ana kadar iki bine yakın Türkmen’in Türkiye sınırında bulunduğu, Rusya ve Suriye’nin operasyonlarının devam etmesi ve Türkmen köylerinin düşmesi durumunda göç dalgasının çok büyüyeceği öngörülüyor. Bu çerçevede, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik açık kapı politikasının devam ettirileceği belirtilirken, operasyon bölgesinde yaşayan 15 bin Türkmen’in Türkiye’ye gelmesi durumunda gerekli hazırlıkların da yapılması talimatı verildi. Bölgede stratejik öneme sahip Burj El Kasab ve Kızıldağ’ın düşmesinin etkilerinin değerlendirildiği Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki toplantıda, Bayırbucak Türkmenlerine yapılacak destekler masaya yatırıldı.

Suriye’deki rejim lideri Beşar Esad, “Rus hava güçlerinin terörle mücadele operasyonlarına katılmasının ardından durum önemli oranda iyiye gitmeye başladı. Suriye ordusunun tüm cephelerde ilerleme sağladığını söyleyebilirim” dedi.

‘DÜŞMEDİ DÜŞMEYECEK’

Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak’ta savaşan Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, basında yer alan “Türkmen Dağı düştü” başlıklı haberlere tepki göstererek “Türkmen Dağı’ndaki stratejik tepelerden Kızıldağ’ın yarısı bizde, yarısı rejimin eline geçti, çatışmalar sürüyor. Türkmen Dağı düşmedi, Allah’ın izniyle mücahitler burada var olduğu sürece de düşmeyecek” dedi.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/1157114-rusya-vuruyor-esad-turkmenleri-suruyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.