SOSYALLEŞMEYE SOOOON

0
1730

oda tv

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın fotoğraflarının yayınladığı gerekçesiyle Facebook, Twitter ve Youtube’ye yasak getiren kararın altında Hakim Bekir Altun’un imzasının olması dikkat çekti.

ehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın fotoğraflarının yayınladığı gerekçesiyle Facebook, Twitter ve Youtube’ye yasak getiren kararın altında Hakim Bekir Altun’un imzasının olması dikkat çekti.

Hakim Bekir Altun, 21 Ocak 2015’te ise Cemaatçi gazetecilerin yer aldığı 30’a yakın kişinin tweetlerine engelleme erişim kararı aldırmıştı.

FUAT AVNİ’YE KAPATMA KARARI

Hakim Bekir Altun, daha önce Twitter fenomeni Fuat Avni’nin hesabına ilişkin kapatma kararı almıştı. Hakim Altun bu karının yanı sıra Cemaatçi gazetecilerin de aralarında yre aldığı 30’a yakın kişinin tweetlerine erişim engeli kararı alarak gündem olmuştu.

14 ARALIK OPERASYONU

14 Aralık Operasyonu ile ilgili 12 şüphelinin sorgulamasını yapan 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 12 kişinin sorgusunu yapmıştı. Hakim Altun bu kişiler hakkında da kararı veren isimdi.

17 ARALIK OPERASYONU

17 Aralık operasyonunda Hakim Bekir Altun’un adı gündeme gelmişti. Hükümet sözcüsü gazeteler, Hakim Altun’un operasyonun planlandığı tarihten iki hafta önce annesinin vefat ettiğini, cenaze izninden dolayı nöbetini tutamadığını yazmıştı. Cenaze izninden döndükten sonra tutamadığı nöbetle birlikte iki haftalık nöbet yazdıran Altun’a, adliye içinde ‘2 hafta üst üste nöbet tutma’ diyerek telkin geldiği, ancak Altun’un nöbet tutmakta ısrar ettiği iddiası ortaya atılmıştı. TMK bürosunda uygun hakim bulunamadığı için 17 Aralık’ta sadece TOKİ, Fatih Belediyesi ve Halk Bankası’na yönelik operasyonların gerçekleştirildiği öne sürülmüştü.

SELAM TEVHİD SORUŞTURMASI

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun’un Selam Tevhid soruşturmasında da adı geçmişti.

Cemaat’in yayın organları Hakim Bekir Altun’un Selam Örgütü dosyasında yaklaşık 200 dinleme ve fiziki takip dosyasından 150’sinin kararının olduğunu iddia etmişti.

Hakim Altun ise Selam Tevhid dosyasında kararı dosyasında imzasının bulunmadığını açıklamıştı.

Odatv.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.