Sabah Gazetesi Azerbaycan’dan Neyin Öcünü Almakta?

0
1135

‘Hər şey aydındır…
Guya Türkiyənin “Sabah”qəzeti ağıllı təklif verib.Bu,qəzet həmişə ermənipərəstlərin əlində oyuncaq olub.
Tarixi xatırlatma:Qəzet 5 dekabr 2014-ci il tarixində Azərbaycanın müstəqilliyinə qarşı olan yazı yayımlayaraq, Dağlıq Qarabağı ayrıca bir respublika kimi (“Dağlık Karabağ Cumhuriyeti”) təqdim etmişdi.
2016-ci il fevralın 6-da yenə də “Türkiyənin turizm təcrübələrindən faydalanırıq” başlıqlı yazısında Azərbaycan xəritəsində səhv nəticəsində Dağlıq Qarabağ bölgəsi və onun ətrafında olan torpaqlar başqa ölkənin sərhədləri daxilində göstərilmişdi.
İkisində də qəzet üzr istəmişdi.’ Azerbyacn aydını Elnur Eltürk’ün Fb paylaşım sayfasında mesajını yazdığı gibi paylaşıyoruz. Artık bir Türkiye Türküne Azerbaycan Türkçesinde okumak zor olmasın gerek. Nedeni şu ki, bir gün  önce Türkiye Cumhur Başkanı sayın Erdoğan bu lehçe ile Azerbaycan’ın bayramını kutladı.  Konu ise farklı. Kardeş, candaş dediğimiz Türkiye’nin ‘Sabah’ gazetesinin Azerbaycan’a sergilediği yaklaşımdır. Elnur bey kendi sayfasında ‘Sabah’ gazetesinin yaklaşımını  eleştiriyor; Gazete 2014 tarihinde Azerbaycan’ın özgürlüğü aleyhine yazı yayınlamış ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti yazarak Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını başka bir devlet gibi takdim etmiştir. 2016 yılında aynı hatanı tekrarlamıştı.

Yazıdaki resmi yayınlayan gazete bu defa Azerbaycan’ın yaralı yerine dokunmuş ve ala etmiştir.

Otomatik alternatif metin yok.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.