Türkiye İki Gündür Bu Konuyu Konuşur:

0
1008

İlk Başörtülü Büyükelçi

 Kuala Lumpur’a nerede?

BAŞÖRTÜLÜ İLK BÜYÜKELÇİ

Merve Kavakçı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar atanmış ilk başörtülü büyükelçi oldu.

Kaçakçı, Ecevit’in Başbakanlığı döneminde çifte vatandaşlığını bildirmediği gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarılmıştı. Kavakçı’ya 23 gün önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı Bakanlar Kurulu kararıyla geri verilmişti. 3 Temmuz’da yeniden TC vatandaşı olan Kavakçı, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmek üzere Kuala Lumpur-Malezya’ya Büyükelçi olarak atanıyor.

Kavakçı’nın atanması Malezya’dan yeni büyükelçiye onay (AGREMAN) alınmasından sonra resmileşecek.

 

KUALA LUMPUR NEREDE?

Kual Lumpur Malezya’nın başkenti ve en kalabalık şehridir. Şehir 1857’de Gombak ve Klang nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuş olup Putrajaya ile birlikte Selangor eyaleti içinde adacık halinde bağımsız olarak yer alır. 2015 yılı itibarı ile şehrin nüfusu 1.7 milyon olup metropolitan alanının nüfusu ise 7.2 milyondur ve Güneydoğu Asya’nın en hızlı gelişen metropollerinden biridir.

Malayların dışında yoğun Çinli ve Hint nüfus barındıran Kuala Lumpur’da, Malay, İslam, Hint ve Çin kültürleri bir arada bulunur. Kozmopolit ve hızla yenilenen bir yapıya sahiptir. Dünyanın en yüksek yapılarından olan Petronas İkiz Kuleleri bu kenttedir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.