UÇAK DÜŞTÜ,DOLAR UÇTU

0
1236

Güne hafif yükselişle başlayan dolar, Suriye sınırında Türkmen Dağı yakınlarında bir savaş uçağının düştüğü haberleriyle tırmanışa geçti. Sabah saatlerinde 2,85 TL seviyelerinden işlem gören dolar, savaş uçağının düştüğü haberleriyle 2,86 TL’nin üzerine çıktı ve 2,8635 TL’yi gördü. Haberlerin ardından Euro da 3,0471 TL’ye kadar yükseldi.

İstanbul serbest piyasada Dolar güne 2,8500 TL, Euro ise 3,0300 TL seviyelerinden başladı.

Önceki kapanışta Dolar satış fiyatı 2,8450 TL, Euro’nun satış fiyatı 3,0300 olmuştu.

PİYASALAR YOĞUN VERİ AKIŞI İLE YÖN BULACAK

Amerikan Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) yaklaşan Aralık ayı toplantısına dair beklentiler piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Fed algısı ile güçlenen dolar, önemli para birimleri, emtia ve hisse senedi piyasaları üzerinde baskı yaratıyor.

Fed’in faiz artıracağına ve Avrupa Merkez Bankası’nın daha çok genişlemeye gideceğine ilişkin beklentilerin yükselmesi ile Euro/Dolar paritesi 1,0593’e kadar gevşedi. Daha sonra bir miktar toparlanan parite saat 09:55 itibariyle 1,0640 seviyesinde işlem görüyor.

Bugün ABD üçüncü çeyrek GSYİH büyüme ile kişisel tüketim ve harcama verileri açıklanacak. Küresel piyasalar ABD verileri ile yön bulmaya çalışırken, yurtiçinde bugün kabinenin açıklanması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı izlenecek.

2 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 0,06 düşüşle 10,34 seviyesine yükseldi. KAYNAK: HABERTÜRK

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.