Yüksek seviyede lobi faaliyeti olmazsa başarı istediğimiz seviyede olmaz.

0
1744

O bir Azerbaycan sevdalısı. Bu sevda sonradan yaranmış değil. Damarlarındaki kanla birğe akan, gönlündeki duygularla bir doğulan. Dededen babadan tüm Anadolu bölgesinin insanı gibi o da Azerbaycan Türkü. Iğdır, Karakoyunlu ilçesinden.  Azerbaycan Türkiye ilişkilerinde sivil toplum başkanı olarak 8 yıldır emek vermekte. Nasıl mı? www.hocalihaber.com olarak  kendisinden sorduk.

 

İstanbul Azerbaycan Türkiye Dayanışma ve KültürDerneği Başkanı Sefer Karakoyunlu:  Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in beni  Tarekki  Madalyası ile ödüllendirmesi benim için  onur ve gurur verici oldu.

 

H.H: Dünya  Azerbaycanlılar  Kurultayı’nda katılımcılarına  hangi çalışmaları amaç olarak sunuldu?

S.K: Dünya Azerbaycanlıları olarak önümüzdeki en önemli mesele çalışmalarımızı daha geniş kitlelere yaymak,  bulunduğumuz ülkelerde kendi aramızda birlik ve dayanışmayı en üst seviyede sağlamak, Azerbaycan ve Türk dünyasının ortak problemlerini tüm dünya kamuoyunun dikkatine sunmaktır.  Başarının sırrı birlik ve dayanışmadan geçer. Bu birlik ve dayanışmayı sağlayacağımıza inanıyorum. Sosyal medya ve tüm medya araçlarının aktif şekilde kullanılması işimizi kolaylaştırıyor. Yanım ve çalışmaların özellikle Azerbaycan dilinde yapılması çocuklarımızı bu alanda Türk dilini kullanarak geleceğe hazırlamak en büyük amacımız.

 

H.H: Bakü teessüratları nasıl? Çok mu heyecan verici?

 

S.K: Azerbaycan’ın başkenti  Bakü çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Eski binalar ya restore ediliyor ve ya yıkılıp yeniden yapılıyor. Çevre düzenlemesi çok güzel.  Bakü tam bir Avrupa şehrini andırıyor ve gün geçtikçe daha da gelişiyor.

H.H:  Nasıl geldiniz? Yani sonuçlar  hangi  çalışmalara öncelik tanıdı, hangi yönde yoğunlaşma işareti aldı diasporamız. Azerbaycan adına faaliyette bulunan sivil toplum örgütleri?

S.K:  Biz İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği adına katıldığımız kurultaydan gözlemim ve beklentim; Çok harika milli bir kurultay oldu, dünyanın çeşitli yerlerinden binlerce misafirler vardı. İnsanlar demokratik bir şekilde  fikirlerini söyledi ve tekliflerini sundu. Çok sayıda oturumlar oldu herkes problemlerini dile getirip birlik ve dayanışmaya nasıl katkı sunabilirim çabasında idi.

H.H: En önemli bir soru. Say olarak büyük bir topluma malik Türk toplumu mevcut.  Azerbaycan Türki Ermeni’nin 8 katı ama diaspora olarak dümenimiz  hem güçlü hem azimli. Neden böyle?

S.K: Azerbaycan Türklerinin en kısa zamanda lobi faaliyetleri başlatıp özellikle iş adamlarından destek alınmalıdır. Yüksek seviyede lobi faaliyeti olmazsa başarı istediğimiz seviyede olmaz. Başarının anahtarı gerçek anlamada lobi çalışması ile olacaktır.

H.H: Son soru: Bakü’de ödül alanlardan biri de sizsiniz.  Bu yaptığınız işlere verilen kıymettir. Ve bu daha azimli çalışmalara başlamak için yeni güç demektir.

S.K: Biz dernek olarak başarılı çalışmalarımıza göre önce Dede Korkut vakfı tarafından Altın Kalp-Kızıl Ürek madalyası ve yüzden çok kurum ve kuruluştan başarı ve teşekkür plaketlerini  aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in beni  Tarekki  Madalyası ile ödüllendirmesi benim için  onur ve gurur verici oldu. Azerbaycan’a  hizmet madalyası almak çok onur verici bir sonuçtur. Bu madalya devletimize, milletimize ve bu misyonu taşıyan insanlar karşısında bize daha büyük bir sorumluluk yüklemiş oldu. Bundan sonra çalışmalarımız daha da azimli olacak.

 

başarılarımıza inşallah daha büyük başarılar katacağız. Biz bu madalyayı almasaydık ta doğru bildiğimiz yolumuzda devam edecek, Türkiye Azerbaycan dayanışmasına ve Türk birliğinin dayanışmasına hizmete devam edecektik. Madalya sadece amaçlarımızı ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için bir takdir ve araçtır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.