Milli Görüş Milli Duruş Milli Vuruş

0
1233

Zafere Ulaştıran  Şuur ve  Ruh

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan:  “Günümüzde de Erzurum Kongresi’nde ortaya çıkan, milli mücadeleyi zafere ulaştıran o şuur ve o ruhla, ülkemizi geliştirmeye, birlik ve beraberlik içinde ilerlemeye devam ediyoruz.”

Bulunduğumuz çağı tanımalıyız , araştırmalıyız,  kendimizi geliştirmeliyiz.

Çağı tanıyamazsak , yerimizde sayarız .Tanıyamadığımız bir çağı değiştirme iddiasında bulunamayız, bu iddia da bulunabilmemiz için inancımızdan kesinlikle ödün vermemeliyiz.  Kendi dünyamızı başkalarının kavramlarıyla, başkalarının bakış açılarıyla kuramayız.

Bizim dünyamızı belli kurallar çerçevesinde inandığımız değerler zaten belirlemiştir; bize düşen sadece uygulamaktır. Bütün insanlığı ilgilendirecek evrensel cümleler kurmak, bütün insanlığı düşünerek refaha ve huzura erdirecek işler yapmak zorundayız, çünkü bizim değerlerimiz , inancımız bize bunu emrediyor. İnsana ve insanlığa merhameti , hoşgörüyü ,mazlumu sahiplenmeyi emrediyor;  bu söylenenleri yaparsak dünya bile karşımızda duramaz ve nitekim şu günlerde gündemdeki Afrin hareketinde olduğu gibi,  kendilerini dünyanın süper gücü zanneden batılı ülkelerin büyük bir şok yaşadığı gibi.

Bu ülkede bu üç cümlenin karşılığı artık Recep Tayyib ERDOĞAN’dır. ABD’nin YPG’yle düzenli ordu kuracağını açıklaması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN hemen bir açıklama yaptı:  böle bir oluşuma müsaade etmeyiz, bizim sınırlarımızda ta binlerce kilometre uzaklardan gelip terörü organize etmenize kim olursanız olun müsaade etmeyiz,  böyle bir hamle sezdiğimiz an askeri operasyon yaparak vururuz – dedi. Tabi bu batılı ülkeler tarafından blöf zannedildi , büyük bir askerî operasyona cesaret edilemeyeceğini filan düşünüyorlardı .

Türkiye, gözünü kırpmadan kapsamlı ve kararlı bir operasyon gerçekleştirerek bir kez daha Batılı başkentleri hayal kırıklığına uğrattı: Özellikle Amerika şok oldu . Bu noktada, Afrin operasyonu konusunda önemli bir meseleye dikkat çekmek istiyorum. Bu mesele, millî bir meseledir. Toplumu kenetlemeye vesile olacak kadar önemli bir mesele. O yüzden işin içine particilik karıştırılmamalıdır.  Milli duruş sergileyen mili vuruşunu yapan liderimizi ve ülkemizi hiçbir parti gözetmeksizin desteklemek zorundayız. Hükümetin bütün birimlerinin operasyonu yönetme biçimleri son derece başarılıdır . Yine de her şeye rağmen bu duruma gölge düşürmek isteyen bazı zümreler elbetteki var ama onlarda kesinlikle muvaffak olamayacaklar inşallah o yüzden de meseleyi partiler üstü millî bir mesele olarak ele almak, değerlendirmek ve yönetmek, ülkemizin birliği, dirliği, kardeşliği ve bütünlüğü açısından hayatî önem arz etmektedir. Devletimizin bekası için ucu nereye giderse gitsin terörün sonunu bularak bitireceğiz, inşallah .Tabi her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu operasyonunda elbette ki bizlere bir bedeli oluyor. Buda ara ara şehitlerimizin oluşudur ve  bu bizleri çok üzüyor.  Allah şehadet şerbetini içen kardeşlerimizin şefaatlarına bizleri nail etsin ve ailelerine sabırlar ihsan etsin inşallah.  Afrin’in alınmasının Çanakkale zaferinin yıl dönümüne denk gelmesi ise güzel bir tevafuk oldu. Bunun içinde çok mutlu olduk . Allah kendilerine hayırlı uzun ömürler versin. Bizler her konuda Liderimiz  Sayın Recep Tayyib ERDOĞAN BEYİN  sonuna kadar arkasındayız . Dileğimiz ve  yapılacak dediği bütün işlerin yapılmasına kadar.

Önemli not:

Afrin zaferinden arefesinde  Erzurum 6. Olağan Kongremize teşrif ederek Erzurumluları onurlandıran,  yoğun programlara rağmen Erzurum’u tek ziyaret olarak değerlendiren LİDERİMİZ  şehit  Muhammed  KIR’ın da  cenazesine  katıldı.

Bu konu ayrı ele alınacak. Hatırlatmak istediğim ise  Cumhurbaşkanımızın “Günümüzde de Erzurum Kongresi’nde ortaya çıkan, milli mücadeleyi zafere ulaştıran o şuur ve o ruhla, ülkemizi geliştirmeye, birlik ve beraberlik içinde ilerlemeye devam ediyoruz.”  değerlendirmesidir.