Dolar 3.20 olacak’

0
1251

Diaz-Alvarez: ‘Yıl sonuna kadar dolar 3.20 olacak’
3.01 seviyelerini gören dolar ile ilgili dolar/Tl tahmincisi Enrique Diaz-Alvarez, yıl sonuna kadar doların 3.20 olacağını öngördü.

 

Dolar kuru Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak, 3,01′i gördü. En iyi dolar/Tl tahmincisi Enrique Diaz-Alvarez ise konuyla ilgili yılsonunda doların 3,20 TL olacağını belirtti.

Business HT’nin Bloomber verilere dayandırdığı haberde, son dört çeyreğinin üçünde dolar/TL konusunda en iyi tahmini yapan Ebury Partners Risk Yöneticisi Enrique Diaz Alvarez 2015 yılında dolar karşısında yüzde 20 değer kaybeden Türk Lirası’nın 2016′da kademeli olarak düşüş göstereceğini belirtti.

2016 sonunda doların 3,20 seviyesine geleceğini belirten Alvarez, yıl içinde kurdaki yükselişin önemli kısmının yılın ikinci yarısında gerçekleşeceğini söyledi. Ebury, 2017 sonunda ise doların 3,30 seviyesine geleceğini öngördü.

TÜRK EKONOMİSİ EUROYU TAKİP EDECEK

Alvarez, ABD ve Avrupa para politikalarının ayrışmasıyla Türk Lirası’nın, Türk ekonomisinin Avrupa Birliği ile daha yakın ilişkileri olduğu için euroyu takip edeceğini vurguladı.

ABD ve Avrupa arasındaki ayrışmanın piyasaları etkilemeye devam edeceğini söyleyen Alvarez, bu durumun dolarda kademeli olarak artış olacağı anlamına geldiğini de ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu yıl para politikasında köklü bir değişiklik yapmayacağını ve herhangi bir faiz artışının ılımlı olacağını söyleyen Alvarez, Ebury’nin tahminleri açısından en büyük riskin bankalar ve finansal kesim dışındaki şirketlerin yabancı fonlamaya bağlı olması dolayısıyla sermaye girişlerinin aniden durması olduğunu belirtti.

Yılbaşı tatili öncesi son işlem gününde 2,91′in altını gören dolar kuru yılın üçüncü işlem gününde 3,01′in üzerine kadar yükseldi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.