63 AKILSIZ FİRARDA

0
1242

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa görüşmelerine ilişkin “kırmızı çizgi”yi açıkladı. Bahçeli başkanlık sistemine karşı olduklarını vurgularken, anayasanın ilk dört maddesine de dokunulmaması gerektiğini bildirdi. HDP için “flu görüyoruz” diyen MHP lideri, “Dün solumuzu flu görüyorduk, bugün sağımıza baktığımızda bomboş sıraları görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörün 2015’te bölücülük isyanı bayrağını kaldırmışsa, milli beka ağır bir hasar almışsa bunun arkasındaki asıl provokatörün AKP olduğunun besbelli ortada olduğunu kaydederek, “Yılların ihmal ve tavizleri milletimize pahalıya mal olmuştur. Hainler insan canına kastetmişler, katiller 2015’i adeta cinayet ve cinnet yılına çevirmiştir.” dedi.

 

Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. 2015’te terörün kanlı mührünü vurmuşsa bunun vebalinin AKP’nin sırtında olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu: “2015’te bölücülük isyanı bayrağını kaldırmışsa, milli beka ağır bir hasar almışsa bunun arkasındaki asıl provokatörün AKP olduğu besbellidir. Yılların ihmal ve tavizleri milletimize pahalıya mal olmuştur. Hainler insan canına kastetmişler katiller, 2015’i adeta cinayet ve cinnet yılına çevirmiştir.”

 

“63 AKILSIZ…”

“Hani 63 akılsız vardı ya, işte bu güruh 2015’te adeta firar etmiştir. Ne zaman milli değerlere karşı operasyon teşkil etse anında yerlerini alan bu 63’lüklerin ağızlarından vatan millet namına övücü söz çıkmamıştır. AKP-PKK işbirliği ile aranıp bulunan 63 lüzumsuz adamdan şimdilerde eser yoktur.

 

2015’te PKK fren tutmamış, insaf ve vicdan tanımamıştır. AKP, PKK’ya taşıyıcı bedenlik yapmıştır. PKK 11 Temmuz’da sözde ateşkesi bitirmiştir. 2015 yılında tarihte eşine az rastlanır bir ihanet AKP’ye nüfuz etmiştir. Demokrasi rafa kalkmış medya susturulmuştur. Türkiye 7 Haziran’dan sonra tarihinde görülmemiş rezaletlere mahkum edilmiştir.

 

“HAYIRDA DA HAYIR VARDIR”

2015 yılının en unutulmayacak yalanı bizim ‘Hayır’cı olduğumuz iddiasıdır. Biz hayır demesini de evet demesini de iyi biliriz. Türk milletinin yararına itirazlarımız hayırcılıkla suçlanıyorsa evet biz hayırcıyız. Hayırda da hayır vardır diyoruz. Belki kendimizi iyi anlatamadık. Soyuluyoruz dediğimizde hayırcı diyorlardı ancak soygun sürüyordu.

 

47 yıllık siyaset mazimizi karartacak en ufak bir karakter kırılması yaşamadık yaşatmadık. Kamuoyu araştırması yaptırıp bize 2015 yılının kaybedeni diyorlar. Bunların alayı halt etmişlerdir. Haklılık doğruluk ve millilik kendini duyuracak gür bir ses aramaktadır. İşte o ses MHP’dir.”

 

– DIŞ POLİTİKA

“Suriye politikası enkazdır. Rusya politikası kriz geçirmektedir. Erdoğan’ın sivri dili Türkiye’yi boğmuştur. Erdoğan’da ilke ve istikrarlı bir duruş yoktur.

 

Her kesim kendisine göre anayasa modeli önermektedir. Sanki anayasa değişince Türkiye kanatlanacaktır. Ne kadar kapsayıcı anayasa yaparsanız yapınız uygulanmadıkça bir sonuç doğurmayacaktır.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

 

AKP heyeti ikinci ziyaretini partimize gerçekleştirmiştir. Yararlı ve olumlu bir görüşme oldu. Üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. AKP, başkanlık sistemine geçilmesini önermektedir. Yüksek bir katılım ve halk desteği ile yazılmalı.

 

“CHP VE AKP ANLAŞMAYA VARMIŞLARDIR”

 

CHP ve AKP görüşmesi 2 saat 15 dakika sürmüştür. Yansıyan haberlere göre reformlar terörle mücadele uluslararası gelişmeleri değerlendirmiştir. Anlaşıldığı kadarıyla CHP ve AKP anlaşmaya varmışlardır. MHP olarak yeni bir anayasa yapılmasında herhangi bir engel görmediğimizi muhattaplara ilettik.Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun canlandırılmasında mutabıkız.

AKP heyetine çekincelerimizi de dile getirdik. AKP başkanlık sistemine geçilmesini önermektedir.Kuvvetler ayrımını özümsemiş bir anayasa gerekir.Yeni anayasa için Türkiye’nin yeni kimlik belgesi dediler, Türkiye kimliksiz değildir ki anayasa ile kimlik bulalım.Türk kimliğiin dışlanması bir PKK talebidir.Türksiz bir anayasa yıkımdır.Yeni Anayasa’da Türk’ün silinmesi girişimi milli bir izmihlaldir.Anayasa’dan Türk’ün silinmesine izin vermeyiz herkes ayağını denk alsın.Anayasa’nın ilk 4 maddesinşn tartışılmasına tahammülümüz yoktur.”

 

http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=46946

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.