ABD 10 bin km uzaktan istihbarat aldı,Ankara ise …

0
1379

Ankara’da meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 27 kişinin öldüğü 75 kişinin yaralandığı patlama öncesi ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta bir açıklama yapmıştı.

Zeynep GÜRCANLI (ANKARA)

Ankara’da bugün meydana gelen saldırıyı ABD, sadece iki gün önce, vatandaşlarına gönderdiği bir uyarı mesajıyla duyurdu. ABD Büyükelçiliği tarafından 11 mart tarihinde yapılan uyarının sadece İngilizce yapılması ise dikkat çekti.

ABD Büyükelçiliği, 11 Mart’ta “ABD Vatandaşlarına Güvenlik Mesajı” başlığı altında Ankara’daki vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı. Büyükelçilikten yayımlanan mesajda, “Türk hükümeti binaları ve konutlarına potansiyel bir terörist saldırısına dair bilgiler olduğu” bilgisine yer verilirken, Amerikalılar’dan bölgeden uzak durmaları istendi.

ABD, 10 bin kilometre uzaktan saldırıya ilişkin bilgi aldı, kendi vatandaşlarını uyardı. Ancak merkez binası saldırının olduğu noktaya sadece 2 km uzakta olan MİT, Türkiye vatandaşları için herhangi bir uyarıda bulunmadı.

EMNİYET İSTİHBARAT “20 BOMBALI ARAÇ” UYARISI YAPIP, PLAKA DAĞITMIŞTI

Sadece Amerikalılar değil, Emniyet İstihbarat da Türkiye’de terör saldırısı yapabileceğine ilişkin istihbarat bilgisi bulunan 20 araç olduğu bilgisini almış ve bu araçların plakalarını 81 il emniyetine dağıtmıştı.

Ancak ardarda gelen tüm bu uyarılara rağmen Türkiye’nin Başkentinde saldırı oldu. İlk belirlemelere göre de 27 kişi öldü.

 

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/abd-buyukelciligi-patlama-oncesi-uyarmisti-1134831/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.