ABD Rusya’ya uyguladığı yaptırımları genişletti

0
1366

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlar listesini genişletmesinin, “Mantığa aykırı olarak Rusya’ya karşı yürütülen düşmanca çizginin devamı” olduğunu söyledi

ABD’nin, Rusya‘ya karşı uyguladığı yaptırımların yer aldığı “kara listeyi” genişlettiğini açıklamasının ardından konuya ilişkin değerlendirmede  bulunan Peskov, “Bu, mantığa aykırı olarak Rusya’ya karşı yürütülen düşmanca  çizginin, aynı zamanda, ikili ilişkiler üzerinde yıkıcı etkiye sahip çizginin  devamıdır” dedi.
Kararın önce analiz edileceğini ve daha sonra alınacak karşı önlem  önerilerinin değerlendirileceğini kaydeden Peskov, kararın mütekabiliyet esasına  göre alınacağını belirtti.
Peskov, karşı yaptırım kararının ne kadar sürede hazırlanacağı  konusunda ise bilgi vermedi.
ABD yönetimi, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna‘nın güvenliğini ve  istikrarını bozma ya da Rusya’ya yönelik mevcut yaptırımları delme girişimleri  nedeniyle toplam 34 kişi ve kuruluş hakkında yaptırım kararı aldığını duyurmuştu.
http://www.gazetevatan.com/abd-rusya-ya-uyguladigi-yaptirimlari-genisletti-897366-dunya/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.