ABD’den Türkiye’ye çağrı: Atışları durdurun!

0
1163

Türkiye, Suriye’de Azez yakınlarındaki YPG mevzilerini ve kısa süre önce YPG’nin kontrolüne geçen Menneğ Hava Üssü’nü top atışlarıyla vurdu. ABD Dışişleri, atışları durdurma çağrısı yaptı; “ortak düşman IŞİD’i” işaret etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın açıklamasında, Türkiye’nin angajman kuralları çerçevesinde Suriye‘de YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine hükümetinin görüşlerini paylaştı.

Kirby, “Halep’in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG’ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye’ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık” dedi.

Türkiye ve PYD’nin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİD’i kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, “Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münih’te uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/abd-den-turkiye-aciklamasi/dunya/detay/2194034/default.htm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.