Acıbadem Sigortası kazık attı… kanser pilota

0
2697

 

Türk Hava Yolları kaptanlarından Uğur Ören, sağlık muayenesi sırasında kanser olduğunu öğrendi. Doktorların önerisi üzerine hemen ameliyat olan Ören’in başına gelenler özel sağlık sigortalarının tuzaklar içeren sözleşmesinden başına gelenleri bütün kaptanlarla paylaştı.

Acıbadem Sigorta tarafından sigortalanan THY personelinin aslından hiç sigortalanmamış gibi muamele gördüğü ortaya çıktı.

İşte Uğur Ören’in bütün kaptanlara gönderdiği mail:

Değerli Kaptanlarım,

Sizlere, özel sigortalı haklarımız hakkında yeterince bilgiye sahip ol(a)madığımız için, Acıbadem sigorta tarafından yapılan kurallara uygun bir kandırmacadan bahsetmek istiyorum.

24 Haziran tarihinde yıllık genişletilmiş pilotaj muayenesini gerçekleştirmek üzere Florence Nightingale hastanesine gittim, yapılan tetkikler sonucunda akciğer filminde bir tümör tespit ettiler. Daha sonrasında 1 hafta boyunca yapılan tetkikler sonucunda, kemik kanseri teşhisiyle lisansım geçici olarak askıya alındı ve acil olarak ameliyat olmam gerektiği söylendi. Bahsi geçen tümör, omurilik ve kaburga kemiklerimin birleştiği yerde olduğundan ötürü biyopsi yapılmadan direk alınması gerektiğini söylediler, kesilecek kaburga kemikleri ve omurların yerine titanyum alaşımlı çubuk ve vidalar yerleştirerek çözüm üreteceklerini belirttiler. Bizde hiç vakit kaybetmeden, tanıdığımız doktorların fikirlerini almaya başladık,  ortak görüş bu ameliyatı en iyi yapacak kişinin yine Florence hastanesinde doktor olarak görev yapan Azmi Hamzaoğlu olduğu idi.

Acıbadem sigortaya gönderilmek üzere gerekli belgeleri Florence nightingale hastanesine verdik ve ameliyat gününü beklemeye başladık. Bu arada hastanedekiler bize, Azmi Hoca’nın hastanenin anlaşmalı doktoru olmadığını belirttiler, doktor ücreti hariç her şeyin tamamının karşılanacağını ancak doktorun faturasını ödedikten sonra %80 ini geri alabileceğimizi söylediler ve bununla ilgili Acıbadem sigortadan gelen yazıyı bizimle paylaştılar.

Ameliyat sonrası taburcu olmamıza yakın, doktorun faturasını bize ulaştırdılar (yaklaşık 50 bin TL), bizde ödemeyi gerçekleştirip, ilgili fatura ve raporları Acıbadem sigortaya gönderdik. Bugün gelen ödeme beklediğimiz gibi %80 i olan 40 bin TL değil, yaklaşık 15 bin TL tutarında bir ödeme oldu. Daha sonrasında kendileriyle yaptığımız görüşme de, faturaya bakmaksızın, tabipler odası fiyat listesini baz aldıklarını, dış doktorlar olduğunda fatura kaç TL olursa olsun yapacakları maksimum ödemenin 15 bin TL’nin üzerinde olmayacağını ve bununda yapılan sigorta anlaşmamızda yazdığını belirttiler. Yani ameliyat faturası 150 bin TL olsa bile yapacakları ödeme sadece 15 bin TL.

Allah kimsenin başına vermesin ama insan kanser olduğunu öğrendiğinde, bu tarz sözleşme detayları hiç aklının ucuna gelmiyor, kandırılmaya çok açık ve müsait bir şekilde size söylenenlere inanarak ve özel sigortanıza güvenerek hareket ediyorsunuz. En zor günlerinizde sigortanız size fayda sağlamayacaksa, o zaman sigortanın ne anlamı var diye sormadan geçemiyorsunuz. Benzer durumları Allah kimseye yaşatmasın, ancak başımıza bu tarz durumlar gelirse önleminizi alarak benim düştüğüm gibi zor duruma düşmemeniz için siz değerli kaptanlarımla paylaşmak istedim.

Emniyetli uçuşlar,
Saygılar,

Uğur Ören
II. Pilot

©AirportHaberacıbad2tyh

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.