Agil Alesger :”Gülen için Azerbaycan Türkiye’den daha önemlidir”

0
2140

Yenicag.az Analitik İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Agil Alesger Türkiye’nin nüfuzlu telekanallarından “Ülke TV” ve TVNET-in canlı yayın konuğu oldu. “Ülke TV” nin “Akşama doğru” Haberler programında ve TVNET telekanalının “Öğle haberleri” programında Azerbaycan ve Rusya’daki Fethullah Gülen Şebekesi ile ilgili konuşan Agil Alesgerin kaleme aldığı “Terörün Gülen Yüzü” kitabı da geniş ele alındı.

“Gülen için Azerbaycan Türkiye’den daha önemlidir” diyen Agil Alesger bildirdi ki, “Örgüt için burası Rusya ve Orta Asya’ya giriş kapısıdır”.

Azerbaycan’da Gülen Şebekesine karşı mücadeleden de konuşan A.Alesger kaydetti ki, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la hemfikirdir ve onlara karşı mücadele vermektedirler. Fakat bu dini değil, Ajan Örgütü olduğundan mücadele kolay değildir. Bazen devlet içerisindeki müritleri aracılığıyla kendilerini gizlemeye muvaffak olurlar “.

Agil Alesger fetullahçıların onu mahkemeye vermesinden de bahsetti: “Azerbaycan’dan deport olunan Gülen’in  ‘Bank Asya’sının ortağı Enver Özeren Kafkas Üniversitesi ile birlikte beni mahkemeye verdi. Türkiye’de özgür söze baskıdan konuşanlar Azerbaycan’da onları ifşa edenleri tüm yollarla susturmak istiyorlar “.

Hatirlatalım ki, 2 Aralik saat 11.00’da Sabael İlçe Mahkemesi’nde Enver Özeren, Kafkas Üniversitesi ve “Çağ Öğretim” MMC-nin Yenicag.az ve Agil Alesger’e karşı açtığı iddia üzere bir sonraki duruşma  yapıldı. Mahkeme prosesi hakimin açıkça Gülen Şebekesinin tarafını tutması ile sonuclandı. A.Alesgerin sözlerine göre, yargı prosesinde “Kitle İletişim Araçları” Hakkında Azerbaycan Cumhuriyeti Kanunu’nun 61. maddesinin 3. bendi kaba şekilde ihlal edilmis ve getirilen yazılı deliller değil, karşı tarafın sözlü beyanı esas alınmıştır.

A.Alesger konuşmasinda , ‘Azerbaycan’ın her tarafını örümcek ağı ile saran örgütün onu mahkeme yolu ile mağlup etmek için tüm çirkin yolları kullanacağını bilir ve sonuna kadar bunlara karşı mücadelesini sürdürecegim’dedi.

Baş editör kaydetti ki, yargı prosesinde karşı tarafın avukatı Fethullah Gülen’i açık bir sekilde savundu: “Ben ona sual ettim ki, siz Kafkas Üniversitesi vekilisiniz, ya  Fetullah Gülen’in? O, beyan etti ki, her ikisinin haklarını koruyor. Hakim Nureddin Bağırovun gözleri önünde Gülen’i savunan ve beni Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Gülen Örgütü hakkında siparişlerini yerine yetirmekte suçlayan kişinin tüm hədyanlarına hakim son derece sabırla yanaştı ve duruşma boyunca sadece bana karşı agresif bir tutum sergiledi “.

Kaynak :yeniçağ.az

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.