Avusturya – Türkiye: 1 – 2

0
1530

A Milli Takımımız, İsveç galibiyetinin ardından ikinci hazırlık maçında Avusturya ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Millilerimiz, oynadığı son 10 karşılaşmada da sahadan galibiyetle ayrılan Avusturya’yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. A Milli Takımımız, bu sonuçla son 5 maçında da galibiyetle ayrılmayı başardı.

A Milli Takımımız’a galibiyeti getiren golleri 43. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 56. dakikada Arda Turan kaydetti. Avusturya’nın tek golünü ise 22. dakikada Zlatko Junuzovic attı.

FATİH TERİM’DEN 2 DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Avusturya ile yapılan özel maçın ilk 11’inde İsveç karşılaşmasına göre iki değişikliğe gitti. Fatih Terim, Antalya’da yapılan İsveç müsabakasına ilk 11’de başlayan ancak sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Hakan Kadir Balta’nın yerine genç oyuncu Ahmet Yılmaz Çalık’a şans verdi. Deneyimli teknik adam, Volkan Şen’in yerine ise Hakan Çalhanoğlu’nu ilk 11’de oynattı.

Ernst Happel’de oynanan karşılaşma karşılıklı ataklar şeklinde başlarken, iki ekip de ilk 10 dakikada kontrollü bir oyunu tercih etti.

Karşılaşma iki takım için de dengeli bir şekilde giderken, ilk gol 22. dakikada geldi. Sol kanattan gelişen Avusturya atağında Marko Arnautovic son çizgiye ilerleyip, pasını penaltı noktasının gerisindeki Zlatko Junuzovic’e çıkardı. Junuzovic gelen topu bekletmeden kaleye gönderdi ve Junuzovic’in 22. dakikada attığı bu golle Avusturya 1-0 öne geçti.

HAKAN ÇALHANOĞLU’NDAN MÜTHİŞ FRİKİK…

Golden sonra A Milli Takımımız, oyunda daha fazla kontrolü ele alan taraf oldu. İlk yarının sonlarına doğru baskısı artan Türkiye’de Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışında topla buluştu ancak Hakan, Fuchs’un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem pozisyonda A Milli Takımımız lehine faul düdüğü çaldı. Kazanılan serbest vuruş için topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan, yaptığı müthiş vuruşla topu ağlara gönderdi ve 43. dakikada skora denge geldi.

Bu golden kısa bir süre sonra Arda Turan topla sol kanatta buluştu. Arda topla birlikte orta alana doğru koşu yaparken, pasını Hakan Çalhanoğlu’na çıkardı. Hakan, yaklaşık 30 metreden kaleye çok sert bir şut gönderdi ancak Ramazan topu aynı güzellikte çeldi ve gole engel oldu. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmadı ve ilk 45 dakika 1-1 berabere sona erdi.

ARDA TURAN, RAMAZAN’I AVLADI! ÇOK KLAS…

İkinci yarıya A Milli Takımımız daha iyi bir başlangıç yaptı. 56. dakikada Avusturya savunmasından geriye atılan pas kaleci Ramazan’a kadar ulaştı. Ceza sahası dışındaki Ramazan topu sağ ayağıyla uzaklaştırmak isterken kısa düştü ve top bir anda Arda Turan’ın önünde kaldı. Arda Turan, topun dibine girerek çok şık bir vuruş yaptı ve 56. dakikada Ramazan’ın üzerinden topu ağlara gönderdi. Bu golle Türkiye, Avusturya karşısında 2-1 öne geçti.

Fatih Terim, karşılaşmanın son 20 dakikasında oyuncu değişikliklerine gitti. 69. dakikada Caner Erkin çıkıp, İsmail Köybaşı girerken, 73. dakikada Hakan Çalhanoğlu yerine Yunus Mallı oyuna dahil oldu. 80. dakikada oyuna ikinci yarıda giren Volkan Şen hafif bir sakatlık geçirdi ve yerini Yasin Öztekin’e bıraktı.

Kalan dakikalarda karşılaşmadaki tempo biraz daha düştü ve kalan sürede başka gol olmadı. 90 dakika sonunda A Milli Takımımız sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

– Viyana’da milli takım coşkusu

Viyana ve civar şehirlerde yaşayan Türkler, A Milli Takım’ın maçına ilgi gösterdi.

Avusturyalı yetkililer, Türk taraftarlar için 6 bin bilet ayrıldığını belirtirken, diğer tribünlerde de Türklerin bulunduğu görüldü. Yaklaşık 50 bin kişilik stadın büyük bölümü ise boş kaldı.

Mücadele öncesinde stadın önünde yer alan bölgede toplanan Türk taraftarlar, atkı ve bayraklarla A Milli Takım’a destek verdi. Coşkulu ve renkli görüntüler oluşturan taraftarlar, tezahüratlar yaptı.

Türk taraftarlar, ayrıca Türkiye’de yaşanan terör saldırılarına da tepki gösterirken, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde tempo tuttu.

– Milli takım, 2 bin 783 gün sonra Viyana’da

Viyana’da 9. maçını yapan A Milli Takım, Ernst Happel Stadı’nda 2 bin 783 gün sonra bir karşılaşmaya çıktı.

Ay-yıldızlı ekip, Avusturya’daki son maçını 15 Ağustos 2012’de yapmış ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrılmıştı. Türkiye, Avusturya ile deplasmanda yaptığı maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Milliler, bu karşılaşmalarda 7 gol atarken, kalesinde 13 gol gördü.

– Turkuaz forma ile ilk kez

A Milli Takım, yeni tasarlanan turkuaz renkli deplasman formasını ilk kez Avusturya maçında giydi.

Ay-yıldızlı ekip, kırmızı iç saha forması İsveç maçında giyerken, Avusturya müsabakasına turkuaz formayla çıktı.

Milliler, 2016 Avrupa Şampiyonası ve 2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde bu formaları kullanacak.

– Yoğun güvenlik önlemi

Karşılaşma öncesi ve sırasında Avusturya güvenlik güçleri yoğun önlemler aldı.

Müsabaka için 450 polis, 600 özel güvenlik görev yaparken, stada girişte taraftarların yanı sıra basın mensupları da detaylı aramadan geçirildi.

AVUSTURYA 1 – 2 TÜRKİYE

MS Karşılaşma Türkiye’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

90′ Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

90′ Arda Turan’ın pasıyla topla buluşan Ozan Tufan şutunu çekiyor ancak defansa çarpan top sol kale direğinin dibinden kornere gidiyor.

89′ Marko Arnautovic’in ceza sahasında indirdiği topa hareketlenen Marc Janko için ofsayt bayrağı kalkıyor.

89′ Rakip yarı alanda baskı yapan Selçuk İnan, Martin Hinteregger’e faul yapıyor.

86’Stefan Ilsanker, Cenk Tosun’a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

83′ Selçuk İnan’ın yaşadığı kısa süreli sakatlık sonrasında oyun kaldığı yerden devam ediyor.

80′ Milli takımımız beşinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. İkinci yarıda oyuna dahil olan Volkan Şen hafif sakatlığı sebebiyle riske edilmiyor ve yerini Yasin Öztekin’e bırakıyor.

78′ Avusturya aynı dakika içinde altıncı oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. David Alaba yerini Alessandro Schöpf’e bırakıyor.

78′ Avusturya beşinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Florian Klein yerini Gyorgy Garics’e bırakıyor.

77′ Yunus Malli, Stefan Ilsanker’e yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

74′ Avusturya sol kanattan David Alaba ile köşe vuruşunu kullanıyor. Alaba’nın ceza sahasına ortasında takım arkadaşları topu iyi kullanamıyor ve top kaleci Volkan Babacan’da kalıyor.

73′ Milli takımımız dördüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Hakan Çalhanoğlu yerini Yunus Malli’ye bırakıyor.

73′ Avusturya dördüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Zlatko Junuzovic yerini Lukas Hinterseer’e bırakıyor.

69′ Türkiye üçüncü oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Caner Erkin yerini İsmail Köybaşı’na bırakıyor.

68′ Kaleye uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen David Alaba kaleyi düşünüyor ancak kaleci Volkan Babacan zorlanmadan topa sahip olmayı başarıyor.

67′ Avusturya üçüncü oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. Rubin Okotie yerini Marc Janko’ya bırakıyor.

66′ Avusturya ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Guido Burgstaller yerini Jakob Jantscher’e bırakıyor.

66′ Arda Turan’ın pasıyla topla buluşan Ozan Tufan, uzak mesafeden kaleyi düşünüyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

65′ Ceza sahası yayının gerisinde topla buluşan Marko Arnautovic için ofsayt bayrağı kalkıyor.

59’SubstitutionAvusturya ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Aleksander Dragovic yerini Sebastian Prödl’e bırakıyor.

56′ GOOOOLLLLL!!! Milli takımımız Arda Turan’ın golüyle takımımızı öne geçiren golü atıyor. Durum şimdi 2-1. Avusturya kalecisi Ramazan Özcan takım arkadaşından aldığı pası uzaklaştırmak istiyor ancak kısa düşen top Arda Turan’ın önünde kalıyor. Arda Turan kaleciyi ilerde görünce sağ ayağıyla ceza sahası yayının gerisinden şutunu çekiyor ve kalecinin üzerinden topu ağlara göndermeyi başarıyor.

55′ Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu pasını Ozan Tufan’a aktarıyor. Ozan sol çaprazda topu kontrol edip şutunu çekiyor ancak top uzak direğin hemen üzerinden auta gidiyor.

52′ Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, Aleksander Dragovic’in müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Pawel Gil, Aleksander Dragovic’e sarı kartını gösteriyor.

51′ Sağ kanat son çizgiye yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçiyor. Marko Arnautovic ceza sahasına sert gönderiyor ancak Türkiye kademesi topu uzaklaştırıyor.

50′ Avusturya sol kanattan David Alaba ile köşe vuruşunu kullanıyor. David Alaba oyunu pasla başlatıyor.

48′ Ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Marko Arnautovic kaleci Volkan Babacan’ın üzerinden topu aşırıyor ancak top sağ kale direği yanından auta gidiyor.

46′ Aynı dakika içinde ikinci değişikliğimizi yapıyoruz. Gökhan Gönül yerini Şener Özbayraklı’ya bırakıyor.

46′ Milli takım ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oğuzhan Özyakup’un yerine Volkan Şen oyuna dahil oluyor.

46′ Milli takımımızın santra vuruşuyla karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.

D.A Viyana’da ilk yarı sona erdi.

45′ Hakan Çalhanoğlu, Marko Arnautovic’e yaptığı sert faul sonrasında hakem Pawel Gil tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

43′ GOOOOLLLLL!!! Türkiye, Hakan Çalhanoğlu’nun serbest vuruştan attığı golle karşılaşmada durumu 1-1’e getiriyor. Hafif sol çaprazdan kazandığımız serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu çok şık bir vuruşla kaleci Ramazan Özcan’ın sağından topu ağlarla buluşturmayı başarıyor. Milli takımımız durumu eşitliyor.

42′ Christian Fuchs’un Hakan Çalhanoğlu’na yaptığı faulle ceza sahasın girmeden sol çaprazda tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyoruz.

38′ Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Avusturya defansı topu uzaklaştırıyor.

35′ Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

31′ Stefan Ilsanker’in pasıyla sağ kanatta topa buluşan David Alaba için ofsayt bayrağı kalkıyor.

30′ Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Ozan Tufan uzak mesafeden şansını deniyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde auta gidiyor.

29′ Avusturya-Türkiye karşılaşmasını, tribünlerden 26 bin 700 futbolsever izliyor.

28′ David Alaba’nın ceza sahasına yaptığı ortaya hareketlenen Rubin Okotie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

26′ Arda Turan kısa süren sakatlık sonrası tekrar oyunda.

25′ 25′ Arda Turan sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.

22′ GOL! Avusturya, Zlatko Junuzovic’in golüyle 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Marko Arnautovic son çizgiye doğru iniyor ve penaltı noktasının hemen gerisindeki Zlatko Junuzovic’e pasını aktarıyor. Zlatko Junuzovic topun gelişine bekletmeden şutunu çekiyor ve top Volkan Babacan’ın solundan ağlarla buluşuyor.

18′ Sol kanatta topla buluşan Marko Arnautovic için ofsayt bayrağı kalkıyor.

16′ Her iki takımda rakibi üzerinde baskı kuramadı ve oyunun temposunu iyice düşürdü.

13′ Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan Çalhanoğlu’nun ceza sahasına ortasını Avusturya defansı tehlikeli alanın dışına taşımayı başarıyor.

12′ Oğuzhan Özyakup’un pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu şutunu çekiyor fakat kaleci Ramazan Özcan direk dibinden topu kornere çelmeyi başarıyor.

10′ Hakan Çalhanoğlu serbest vuruştan ceza sahasına orta yapıyor. Ceza sahasında Mehmet Topal bomboş durumda kafa vuruşundan yararlanamıyor.

8′ Avusturya adına Zlatko Junuzovic sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor. Cenk Tosun topu uzaklaştırıyor ve takımını rahatlatıyor.

7′ Sağ kanatta topla buluşan Florian Klein ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat etkili gitmeyen top kalenin üzerinden auta gidiyor.

5′ Avusturya adına köşe atışını Christian Fuchs sol taraftan kullanıyor. Ceza sahasına doğru Stefan Ilsanker ortasını yapıyor. Topu uzaklaştıran Ahmet Yilmaz Calik.

4′ Avusturya’da David Alaba’nın kaleye giden şutu rakipten dönüyor.

1′ Ve zorlu mücadele başladı.

KARŞILAŞMA ÖNCESİ İLK 11’LER

AVUSTURYA: Ramazan Özcan, Fuchs, Hünteregger, Dragovic, Klein, Arnautovic, Alaba, Ilsanker, Burgstaller, Junuzovic, Okotie

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.