Bağdat’ta Türk mallarına ambargo kondu

0
1314

Peşmergeye eğitim için Başika’ya giden Türk askeri nedeniyle Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türkiye’den gelen mallara ambargo kondu.

Bağdat İl Meclisi, Türk mallarının kente ithalini yasakladı. Yasak, Türk firmalarıyla herhangi bir sözleşmenin yapılmasını da kapsıyor.

NTV’nin haberine göre Bağdat İl Meclisi, Türkiye’nin ülke egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle birçok ilde Türk mallarının boykot edileceğini açıkladı. Şu an il meclisleri düzeyinde kalan ambargonun piyasalara yansıması beklenmiyor.

Irak’ın ithalatının neredeyse yarısının Türkiye’den yapıldığını belirten yetkililer, Türk mallarının boykotu konusunda Iraklı tüketicilere yasak getirilemeyeceğini belirtiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir grup asker, Peşmergeyi eğitmek için Musul’un Başika bölgesindeki asker sayısını artırmıştı. Irak’tan yapılan açıkalamada, Türk askerlerinin bölgeden çekilmesini istemişti.

http://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1164507-bagdatta-turk-mallarina-ambargo-kondu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.