Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yeni kabine açıklaması

0
1407

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabineyle ilgili, “Bu doğal süreçtir. Hiç kimse merak etmesin. Biz en zor şartlarda, 7 Haziran’dan sonra bir söz verdik Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız diye” dedi.
TBMM Başkanlığı seçimi için Genel Kurul’a gelişi sırasında TBMM Şeref Holü’nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, “Günlerdir merak edilen 64. Hükümet’in ne zaman açıklanacağı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın yarın Ankara‘ya geleceği belirtiliyor. Acaba o merakla beklenen gelişme yarın gerçekleşebilir mi?” sorusuna, “Bu kadar merak edilecek bir durum söz konusu değil, şundan 1 Kasım sonrasında hani koalisyon ve benzeri tablolar ortaya çıkmış olsa bunlar merakı mücbir bir durum olurdu. 1 Kasım sonrası çok açık bir tablo vardır ve bu açık tablo gereği de hükümeti kurma görevini Sayın Cumhurbaşkanı bana tevdi ettiler. Ben de büyük bir zaferle çıktığımız, AK Parti olarak çıktığımız seçim sonrasında hükümeti kuracağım” karşılığını verdi.
Davutoğlu, yeni kabineye ilişkin şunları söyledi:
“Geçmiş seçimlerde baktığınızda değişik gerekçelerle bir hafta ve daha uzun süre bekleme değil bu yani tamamıyla hem istişareler hem partimizin MYK’sı var, kurulları var hem istişareler hem de Sayın Cumhurbaşkanımızınİstanbul‘daki programları sebebiyle. Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştuk, Bayırbucak bölgesindeki gelişmeleri istişare ettik.
Güvenlik toplantısında düşündüğümüz, aldığımız kararları gözden geçirdik. Kendisi de yarın Ankara’ya geleceklerini söylediler. Buluşacağız, inşallah en kısa zamanda da hükümeti kuracağız. Buradan bir bekleme hali olduğu gibi bir durum çıkmasın. Bu doğal süreçtir. Hiç kimse merak etmesin.
“GÖRÜŞ AYRILIĞI VARMIŞ GİBİ YANSITILIYOR”
 Biz en zor şartlarda, 7 Haziran’dan sonra bir söz verdik, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız diye. O şartlarda bırakmadık, şimdi gördüğünüz gibi böyle dimdik AK Parti milletvekiliyle Türkiye’de hükümet krizi olur mu? O bakımdan yarın inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk istişareyi yapacağım. Bunu da söyleyeyim.
Sanki görüş ayrılığı varmış gibi bir hava yansıtılıyor. Daha Cumhurbaşkanımızla oturup herhangi bir şekilde bu anlamda detaylı bir görüşme yapmış değiliz. Yani yemin töreninden sonra görevi aldım hemen ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’a gitti, şu ana kadar da dediğim gibi doğal bir süreç.
Yarın inşallah kendisi Ankara’ya teşrif edecekler. O zaman oturup konuşacağız, istişare edeceğiz. Türkiye’de şimdiye kadar nasıl olmuşsa bundan sonra da merak etmeyin AK Parti’nin olduğu yerde kriz olmaz.”
 http://www.gazetevatan.com/basbakan-ahmet-davutoglu-ndan-yeni-kabine-aciklamasi-887028-gundem/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.