BEŞİKTAŞ HAVLU ATTI!

0
1254

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nun 6. ve son hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Sporting Lizbon ile karşı karşıya geldi. Jose Alvalade Stadyumu’nda oynanan zorlu mücadelede siyah-beyazlı temsilcimiz, Portekizli rakibine 3-1 yenildi. Bu sonucun ardından Beşiktaş grubunu 9 puanla 3. sırada tamamlayarak Avrupa’ya veda etti, Sporting Lizbon ise 10 puanla 2. olarak bir üst tura yükseldi.

Goller: Dk. 68 Islam Slimani, Dk. 72 Bryan Ruiz, Dk. 77 Teofilo Gutierrez (Sporting Lizbon); Dk. 58 Mario Gomez (Beşiktaş)

İLK YARI

Ev sahibi takım karşılaşmaya daha atak başladı. Beşiktaş ise topu daha çok ayağında tutarak, uzun paslarla hücuma çıkmaya çalıştı. 20. dakikadan itibaren maça dengeyi getiren siyah-beyazlılar, özellikle Quaresma ve Olcay Şahan ile rakip kaleye gitse de son vuruşlarda başarılı olamadı.

2. dakikada gelişen Sporting Lizbon atağında, Beşiktaş ceza sahası içinde topla buluşan Joao Mario’nun vuruşunda, top kaleci Tolga Zengin’in ellerinde kaldı.
14. dakikada sol kanattan gelişen atakta rakip ceza sahasına giren Quaresma’nın yerden pasında, müsait pozisyonda olan Mario Gomez topa vuramadı. Beşiktaş adına çok önemli bir gol fırsatı değerlendirilemedi.
23. dakikada Sporting Lizbonlu Joao Mirao’nun ceza sahası önünden sert vuruşunda, top auta çıktı.
25. dakikada sağ kanattan atağa kalkan siyah-beyazlılarda Olcay Şahan, rakip ceza sahası içinde müsait durumda olmasına rağmen topa kötü vurup, önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
29. dakikada Beşiktaş ceza sahasının hemen dışından Sporting Lizbon’un Jefferson ile kullandığı serbest vuruşta, savunmaya çarpan top siyaz-beyazlı futbolcular tarafından uzaklaştırıldı.
31. dakikada sağ kanattan Sosa’nın yaptığı ortada, Portekiz savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Olcay Şahan’ın sert vuruşunda top auta çıktı.
40. dakikada sol kanattan Quaresma’nın ortasında, rakip ceza sahasının sağında Olcay Şahan’ın gelişine sert şutu sonrası kaleci Rui Patricio meşin yuvarlağın sahibi oldu.
Beşiktaş’ın daha çok gol pozisyonuna girdiği maçın ilerleyen dakikalarında başka önemli atak olmayınca, ilk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

Son hafta maçları öncesi 9 puanla grup lideri olan Beşiktaş, Dinamo Moskova’nın deplasmanda Skenderbeu’i 3-0 yenmesi ve kendisinin de Sporting Lizbon’a 3-1 mağlup olmasının ardından 3. sıraya geriledi ve bir üst tura çıkma fırsatını kullanamadı. Rakibiyle berabere kalması halinde dahi adını son 32 takım arasına yazdıracak olan siyah-beyazlılar, 1-0 öne geçtiği müsabakada, 11 dakika içinde kalesinde 3 gol birden görerek hayal kırıklığı yarattı.

Sporting Lizbon, ikinci yarıya Montero’nun yerine Martins’i oyuna alıp, forvetinde değişiklik yaparak başladı. İlk yarıya nazaran ikinci 45 dakikada her iki takımda karşılıklı ataklarla, hızlı bir başlangıç yaptı. Maçın 58. dakikasında Sporting Lizbon yarı sahasının ortalarında İsmail’in kaptığı topla sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Quaresma’nın pası sonrası Gomez meşin yuvarlağı filelere göndererek, takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Beşiktaş’ın skor üstünlüğüyle rahatladığı dakikalarda, kaleci Tolga Zengin’in çıkmakta tereddüt ederek yaptığı hatayı iyi değerlendiren Slimani, 67. dakikada topu ağlara gönderdi. Beraberlik golünden sonra canlanan ve ataklarını sıklaştıran Portekiz takımı, 72. dakikada bu kez Ruiz’in golüyle 2-1 öne geçti. Beşiktaş’ın oyundan düştüğü anları iyi değerlendiren Sporting Lizbon’da Teofilo, 78. dakikada topu ağlara göndererek skoru 3-1’e taşıdı. Karşılaşma bu skorla sona erdi.

48. dakikada gelişen Sporting atağında Beşiktaş ceza sahasına kadar giren William Carvalho’nun vuruşunda, top üstten auta gitti.
58. dakikada İsmail’in kaptığı topla sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında, Quaresma’nın ortaladığı topu kale önünde Gomez ağlarla buluşturdu: 0-1
60. dakikada sol kanattan yaklaşık 25 metre uzaklıktan Quaresma’nın sert şutunda, top az farkla kale direğinin üzerinden auta çıktı.
67. dakikada hızlı gelişen Sporting atağında Ruiz’in yerden uzun pasında topla buluşan Slimani, kaleci Tolga Zengin’in çıkmakta tereddüt etmesiyle yaptığı hatadan iyi yararlanarak, topu ağalara gönderdi: 1-1
70. dakikada Teofilo’nun Beşiktaş kale önünden vuruşunda, kaleci Tolga topu kornere attı.
72. dakikada sol kanattan gelişen Sporting Lizbon atağında ceza sahası içinde Ruiz’in vuruşunda top kaleci Tolga Zengin’in ellerine çarparak gol oldu: 2-1
78. dakikadaki Sporting Lizbon atağında, ceza sahasında Martins’in pasında topla buluşan Teofilo, şık hareketlerle savunmayı geçerek meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1
İlerleyen dakikalarda önemli bir pozisyon olmayınca Sporting Lizbon karşılaşmayı 3-1 kazandı.

SPORTING LIZBON: 3 – BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Jose Alvalade (Portekiz)
Hakemler: Manuel Grafe, Guido Kleve, Mark Borsch (Almanya)

Sporting Lizbon: Rui Patricio, Jefferson, Paulo Oliveira, Joao Pereira, Naldo, William Carvalho, Joao Mario, Adrien Silva (Dk. 64 Teofilo), Slimani (Dk. 88 Matheus Pereira), Montero (Dk. 46 Gelson Martins), Ruiz
Teknik Direktör: Jorge Jesus

Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı (Dk. 85 Kerim Frei), Tosic, Beck, Rhodolfo, Sosa (Dk. 79 Cenk Tosun), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 71 Necip Uysal), Quaresma, Gomez
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 68 Islam Slimani, Dk. 72 Bryan Ruiz, Dk. 77 Teofilo Gutierrez (Sporting Lizbon); Dk. 58 Mario Gomez (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 18 Willam Carvalho, Dk. 49 Adrien Silva, Dk. 90+2 Joao Mario, Dk. 90+3 Paulo Oliviera (Sporting Lizbon); Dk. 28 Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş’ten 2 değişiklik

UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda karşı karşıya gelen Sporting Lizbon ve Beşiktaş takımları, liglerinde oynadıkları son maçlara nazaran ilk 11’lerinde 2’şer oyuncu değiştirdi. Siyah-beyazlılarda son Kayserispor maçındaki ilk 11’den farklı olarak, Necip Uysal’ı yedeklere oturtan teknik direktör Şenol Güneş, bu futbolcunun yerine Oğuzhan Özyakup’a şans verdi. Güneş ayrıca, sakat olan Gökhan Türe’nin yerine Portekizli Ricardo Quaresma’yı sahaya sürdü. Sporting Lizbon’da ise sakat olan Ewerton’un yerine Naldo, yedeğe alınan Gelson Martins’in yerine de Slimani ilk 11’de sahaya çıktı.

800 Beşiktaş taraftarı

Bu arada, maç öncesinde Portekiz polisi stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribün çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alan polis, metro ile gelen taraftar gruplarını istasyon içinde karşılayarak, güvenlik kordonunda stada getirdi. Yaklaşık 800 kadar Beşiktaş taraftarı maça ilgi gösterirken, çoğunluğun Avrupa’da yaşayan Türkler olduğu görüldü. Toplam 50 bin seyirci kapasiteli Jose Alvalade Stadı’nın yarısından fazlasının boş olması dikkati çekti. Sporting Lizbon adına UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nun son ve en önemli maçı olmasına rağmen, Portekizli taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

kAYNAK:MILLIYET

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.