Boydak Holding’e FETÖ operasyonu

0
1920

Kayseri’de Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve CEO Memduh Boydak ile Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ gözaltına alındı. Şüpheliler, FETÖ’ye finansman sağlamakla suçlanıyor

Kayseri’de Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Yapı soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, Boydak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve CEO Memduh Boydak ile Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ gözaltına alındı. Şüpheliler, FETÖ’ye üye olmak, finansal kaynak sağlamak ve örgüt propagandası ile suçlanıyor.

7 GÜN İNCELENECEK
Hacı ve Memduh Boydak “Sahibi oldukları şirketlere fason iş yapan iş adamlarından FETÖ/PDY ve bünyesindeki eğitim kurumlarına para toplanmasında görev almak”la da suçlanıyor. Dün sabah 07.30’da harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı operasyonlarda Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, CEO Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ’ı evlerinde gözaltına aldı. Holdingin yanı sıra bünyesindeki ünlü mobilya markaları İstikbal ve Bellona ile Merkez Çelik ve Boyteks fabrikalarında da polis, çok sayıda evraka el koydu, bilgisayar hard disklerinin imajlarını kopyaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. İncelemenin 7 gün süreceği, bu süre sonunda FETÖ’ye finansal deste sağlandığı tespit edilirse, holding ve şirketlere kayyum atanacağı öğrenildi.

Aynı zamanda TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi de olan CEO Memduh Boydak, 16 Eylül 2015’te de o dönem mütevelli heyeti başkanı olduğu Melikşah Üniversitesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınmış ve adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Öte yandan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de operasyonla ilgili olarak, “Türkiye’nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.