Böyle kurtarıldılar!

0
1294

Aydın açıklarında çok çarpıcı anlar… Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri Aydın’ın Didim ilçesinden yola çıkan ve Yunanistan’ın Farmakonisi ve Kalolimnos adalarına ulaşmaya çalışan göçmen botlarının kötü hava koşulları nedeniyle battığını açıkladı.

Yunan sahil güvenlik yetkilileri, 17’si çocuk 41 göçmenin cesedinin denizden çıkarıldığını açıklarken, Doğan Haber Ajansı da Türk sahil güvenliğinin Didim açıklarında 3 çocuğun cesedine ulaştığını söyledi.

 Büyük kısmı Suriye ve Irak’taki savaşlardan kaçanlardan oluşan göçmenler, Türkiye’den kaçak yollarla Yunanistan’a, oradan da diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine giderek iltica başvurusu yapmaya çalışıyor.
fft16_mf6536675

ANNE-KIZ BÖYLE KURTARILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, Aydın‘ın Didim ilçesi açıklarında balıkçı teknesinin batması sonucu denize düşen sığınmacı grubuna müdahale ederek 4 kişinin cesedini çıkardı, 43 kişi ise kurtarıldı.

Yunan adalarına yasa dışı yollardan geçmek için Sabah Didim’den denize açılan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu sığınmacıları taşıyan tekne, Bulamaç adası yakınlarında motor arızası nedeniyle su alarak battı. Bu sırada bölgede devriye görevi icra eden Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG Güven Gemisi personeli, denize düşen sığınmacıların yardım çağrısını fark etti. Gemiden indirilen botlarla kısa sürede bölgeye yönelen ekipler, hayatta kalma mücadelesi veren su yüzeyindeki sığınmacılara tek tek ulaştı. 43 kişiyi kurtaran sahil güvenlik personeli, 3’ü çocuk, 4 kişinin cesedini çıkardı.

Gemiye alınan çoğunluğu Suriye uyruklu sığınmacılar, ilk müdahalenin ardından Didim Sahiline götürülerek, burada bekleyen 112 Acil Servis ekibine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerini havadan ve denizden sürdürüyor.

 

--6536637--6536633

--6536641

--6536643--6536631--6536649http://www.milliyet.com.tr/boyle-kurtarildilar–gundem-2182894/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.