Bugün neler oldu?Baş döndüren gündemi yakalayın.

0
1236

İSMET İNÖNÜ ANILDI

2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü, ölümünün 42. yılında Anıtkabir’deki mezarı başında törenle anıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü vefatının yıl dönümünde saygıyla anıyorum” ifadesine yer verdi.

1
10

2
10

USULSÜZ DİNLEME OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü “usulsüz dinleme” soruşturması kapsamında Ankara merkezli 23 ilde operasyon başlatıldı. 432 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla hakkında gözaltı kararı alınan 46 kişiden 18’i yakalandı. Şüpheliler arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Gürsel Aktepe ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı da bulunuyor.

3
10

BAKAN IŞIK HABERTÜRK TV’DE UYARDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Türkiye’ye yönelik siber saldırılara ilişkin gereken tedbirlerin bir çoğunun alındığını, bundan sonraki saldırılarda bu kadar yoğun bir yavaşlama ve sisteme giriş engeli ile karşılaşmayacaklarını bildirdi. Bakan bilgisayar kullanıcılarını, “Bu aralar özellikle bilinmeyen adreslerden gelen word dosyalarını açmamakta fayda var” sözleriyle uyardı.

 

4
10

DEMİRTAŞ YEMİN ETTİ

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, 19 oturum sonra TBMM Genel Kurulu’na gelerek yemin etti. 1 Kasım seçiminin ardından Meclis’te gerçekleştirilen yemin töreninde sağlık sorunu nedeniyle ant içemeyen Demirtaş, TBMM Başkanvekili HDP’li Pervin Buldan’ın yönettiği birleşimde milletvekili yemini etti.

5
10

KAYSERİ MAHKEMESİ İSRAİL’İ TAZMİNATA MAHKUM ETTİ

İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında yaralanan Ahmet Aydan Bekar’ın Kayseri’de açtığı tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, İsrail devleti 251 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

6
10

EMEKLİYE 100 LİRA ZAM

Milyonlarca emeklinin beklediği düzenleme Meclis`ten geçti. SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını öngören madde, Meclis Genel Kurulu`nda kabul edildi.

7
10

ERDOĞAN İNTİHARI ÖNLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Köprüsü’nde intihar girişiminde bulunan vatandaşın bu eyleminden vazgeçmesini sağladı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan’ın, eylemin söz konusu olduğu noktada makam aracını durdurmasının ardından intihar girişimi son buldu.

8
10

KPSS İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Temmuz 2010’da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti.

9
10

TERÖR OPERASYONLARININ BİLANÇOSU

Terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlarda bugüne kadar Cizre’de 139, Silopi’de 8, Diyarbakır Sur’da 33, Dargeçit’te 18, Nusaybin’de 3, Bitlis’te de 4 olmak üzere toplam 205 terörist etkisiz hale getirildi.

 

10
10

“TERÖR ÖRGÜTÜ”NDE ANLAŞTILAR

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennady Gatilov, Rusya ve ABD’nin Ortadoğu’da hangi örgütlerin ‘terör örgütü’ olarak nitelendirilebileceği konusunda anlaştığını açıkladı.

kAYNAK :HABERTURK

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.