‘Burada görmeyeceğim’ dediği kedi ölü bulundu, kampanya başlatıldı

0
1548

'Burada görmeyeceğim’ dediği kedi ölü bulundu, kampanya başlatıldı

Marmara Adası’nda hayvanseverler tarafından bakılan bir kediden rahatsız olduğu için polise şikayette bulunduğu belirtilen eczacı N.A.’nın“O kediyi bir gün sonra burada görmeyeceğim.Ya sen halledersin, ya da ben hallederim” sözlerinden kısa süre sonra kedinin hayatını kaybetmesi hayvanseverleri harekete geçirdi. Diken.com’daki habere görekedinin eczacı N.A. tarafından zehirlendiği iddiasında bulunan hayvanseverler imza kampanyası başlattı.

HESABINI NASIL VERECEKSİNİZ?

N.A. ile eşi N.G.A’ya “Ölen kedimizin hesabını nasıl vereceksiniz?” sorusunun yöneltildiği change.org’daki haber metninde olay şöyle anlatıldı: “N.A. ile eşi N.G.A bizler orada değilken polise şikayette bulunmuş ve sokak canları için koyduğumuz su kabını yasal olmayan bir şekilde attırmıştır.

Bununla da yetinmeyip , biz yokken kedimizi beslemesi için mama bıraktığımız komşumuzu da şikayet etmişler, kendisini“O kediyi bir gün sonra burada görmeyeceğim.Ya sen halledersin, ya da ben hallederim”diyerek tehdit etmişlerdir. Ayrıca olayla ilgili herhangi şikayet durumumuzda şahitlik yapmaması için baskı yapmışlardır.Önümüzdeki hafta gidip kediyi yanımıza alma planı yaparken, bugün sabah komşularımız kapımızın önünde onun cansız bedenini bulmuşlar.”

YASAL YOLLARDAN HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ

N.A.’nın kedinin cansız bedenini ayağıyla karşı kaldırıma sürükleyip evden çıktığı öne sürülen metinde, şu ifadeler yer aldı: “Yasal yollardan hakkımızı sonuna kadar arayacağız ama daha çok kişiye ulaşıp bu gibi vahşet olaylarında birlik olalım diye bu imza kampanyasına desteğinizi istiyorum. Kimseye zararı olmayan bu can için artık yapabileceğimiz tek şey, siz duyarlı hayvanseverlerin imzalarıyla, hayvan düşmanlığını eczacılık gibi bir mesleği hayvan zehirlemek için kullanabilecek kadar ileri götürebilecek bu şahıs gibi insanların, kamuoyu tepkisi ile karşı karşıya kalmaları ve daha acı olayların önüne geçmektir.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.