Büyükelçilere bilgilendirme

0
1112

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin büyükelçileri, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AB Dönem Başkanı Hollanda Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na davet edildi. Görüşmede Ankara’daki saldırının arkasındaki PYD-YPG bağlantısına ilişkin belgeleri sunuldu. Terörle mücadele konusunda ülkelerden net destek istedi.

Ankara’da askeri servis aracına yönelik bombalı saldırının terör örgütü PKK’nın Suriye’deki silahlı uzantısı YPG’yle bağlantısı ortaya çıkarılırken, Türkiye, PYD’yi terör örgütü görmeyen ülkelere karşı harekete geçti. P5 + 1 ülkeleri büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak, terör saldırısına ilişkin bilgilendirildi.

RUS BÜYÜKELÇİ DE DAVET

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, daveti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu yaptı. ABD Büyükelçisi John Bass, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Çin Büyükelçisi Yu Hong Yang, AB Dönem Başkanı Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Cornelis Van Rij ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ile bakanlıkta görüşme yapıldı. Saldırı hakkında bilgi verildi.

BELGELER BİR BİR SUNULDU

ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya büyükelçileri ile Avrupa Birliği delegasyonu başkanı öğleden sonra bakanlığa geldi. Müsteşar Feridun Sinirlioğlu, ayrıca Almanya ve AB Dönem Başkanı Hollanda’nın büyükelçileri ile de görüşerek, saldırı ile ilgili bilgi verdi. Görüşmede Türkiye, Ankara’daki saldırının arkasındaki PYD-YPG bağlantısına ilişkin belgeleri ortaya koydu, PKK gibi PYD’nin de terör örgütü olduğunu anlattı ve terörle mücadele konusunda ülkelerden net destek istedi.

AÇIKLAMALAR MARKAJDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, yaşanan terör olayının bütün detayının belgelerinin, P5 ülkeleri ve dost, müttefik ülkelerin büyükelçilerine verileceğini söylemiş, “Bu belgeleri gördükten sonra hala bizim karşımızda YPG’yi savunmaya niyet eden olursa onların terörle mücadele konusundaki samimiyetini de sorgulamaya başlarız” demişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.