Çavuşoğlu Lavrov görüşmesi bugün.Gözler 16:30’da…

0
1270

Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanları bugün Türkiye saatiyle 16:30’da görüşecek.

Bu görüşme iki ülkenin arasında yaşanan uçak düşürme krizi ile başlayan krizin bitmesi yönünde öenmli bir adım olarak görülüyor…

136719

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 16:30’da Belgrad’da görüşecek. Görüşmede Çavuşoğlu, Lavrov ile Türkiye’nin durumunu paylaşacak.

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türk F-16 jetleri tarafından düşürülmesi sonrası Ankara ile Moskov arasında ilk üst düzey görüşme yapılacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun saat 16.30’da bir araya gelmesi bekleniyor.

Rus haber ajansı RIA’nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bugün saat 16.30’da görüşeceğini söyledi.

AGİT ZİRVESİ BELGRAD’DA

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın ev sahipliğini üstlendiği “22. AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı” bugün başlıyor. Yarın da devam edecek zirveye 44 ülkenin dışişleri bakanı katılıyor.

AGİT Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic, “Belgrad’ın ev sahipliğini üstlendiği toplantı, terör, sığınmacı krizi ve daha birçok alanda çatışmaların yaşandığı zor bir yılı ele alacak” dedi.

http://www.milliyet.com.tr/cavusoglu-lavrov-gorusmesi-bugun/siyaset/detay/2157684/default.htm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.