Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle devam ederse Rusya sonuçlarına katlanır

0
1311

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Rus uçağının sınır ihlaline sert tepki gösteren Erdoğan; ‘Böyle devam ederse Rusya sonuçlarına katlanır’ dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şili, Peru ve Ekvador’u kapsayan Güney Amerika seyaheti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Şili’ye 21 yıl sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Latin Amerika ziyaretini çok önemsiyoruz. 2006 yılında başlattığımız Latin Amerika açılım politikamız önemli bir noktaya geldi. Bölge ülkeleriyle ilişkilerimiz gelişiyor. Bölgenin de bize olan etkisinin arttığını görmekteyiz.

RUS JETİNİN İHLALİ

Rusya’nın bölgedeki krizi tırmandırma çabası olarak görüyoruz bunu. Bu ihlal ayrıca NATO hava sahasının ihlalidir. Rusya böyle devam ederse bunun sonuçlarına katlanacaktır. Bunların hepsi Rusya Büyükelçisine aktarılmıştır. Ben Dışişleri müsteşarımıza bildirdim ‘Sayın Putin’e bilgi verin bizzat kendisi ile görüşmek istiyorum’ diye. Rusya’ya iletildi ancak henüz bir dönüş olmadı.

PYD bir terör örgütüdür. Biz bir terör örgütü ile neyi konuşacağız. Eğer biz terör örgütü ile masaya oturacaksak o teklifi getirenler DAİŞ’le de masaya otursunlar. Efendim PYD DAİŞ’e karşı savaşıyormuş ‘ Bunlar bizi ikna etmez’. Terör örgütlerinin iyisi olmaz terör örgütlerinin hepsi kötüdür. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. (STAR)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.