Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani’yi kabul etti

0
1341

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’yi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi kabulünde, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunların ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde, terörle mücadelenin ve bu konudaki işbirliğinin, bölgenin istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAEŞ ve PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye’nin kararlılığına değinerek, DAEŞ’le mücadele konusunda uluslararası koalisyona sağlanan katkılar üzerinde durdu.

Erdoğan ve Barzani ayrıca Türkmenler, Kürtler ve Arapların bölgede uyum ve barış içinde yaşamalarını teşvik için özen gösterilmesinin yanı sıra Irak’ın huzuru açısından mezhep çatışmasını körükleyici tutumlardan kaçınılması gerektiğine dikkati çekti.

İLK DURAK MİT

56683de0c03c0e1834a67618

Esenboğa Havaalanı’nda öğle vakti Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu tarafından karşılanan Mesut Barzani ilk olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre; Barzani ile görüşmelerde Türkiye’nin Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile ilişkileri, DAEŞ ile mücadele ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı bildirildi.

AA/CHA

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.