Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

0
1255

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cizre’de ambulansların yaralıları taşımadığı iddialarına sert çıktı.

Cizre’de ambulansların yaralıları taşımadığı iddialarına sert çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: Bunlar yalan. Orada ambulansları güvenli olmayan yerlere çekerek üstünlük kurmak istiyorlar…

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle
ORADA ATEŞKES SAĞLANMADIĞI İÇİN KATILMADILAR

Suriye’deki ılımlı muhalefetin Cenevre’deki toplantılara katılmaması Maalesef verilen sözlerin yerine getirilmeyişi. Rusya’nın muhalif bölgeleri sürekli bombalaması. Burada bir ateşkesin sağlanmaması halinde onların böyle bir toplantıya katılması ihanet gibi değerlendirilir.

CİZRE’DE AMBULANSLARA ÜSTÜNLÜK KURMAK İSTİYORLAR

Cizre’de yaralılara ambulans gönderilmediği iddiası tamamen yalan.  Şimdi orada belli mesafedeki 600 ile 1000 metre arasında bir mesafede bunlara bu anonslar yapılıyor. ‘Alın yaralıları, getirin güvenli bölgeye ve biz buradan hemen onları hastaneye götürelim’ deniyor. Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Ateş menziline ambulansları sokup, orada ambulanslara karşı, kendilerine göre orada bir üstünlük temin etmek… Dertleri bu. Tabii ki orada da ilgili arkadaşlar gerekli tedbiri almak durumundalar. Ona göre onlar da o tedbirle bu işi yürütüyorlar. İşin aslı bu.”

BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UŞAĞI OLMUŞ DURUMDALAR

Bu oyunlara asla gelmeyiz. Açlık grevi de yapabilirler, şunu da yapabilirler, bunların yeri parlamento. Bunlar şu anda terör örgütüne uşaklık yapıyorlar. Sen niye parlamentoda değilsin de oradasın. Ne işin var senin orada. Bunlar sürekli olarak çatışma bölgesine gidip açlık grevi yapacağız vesaire. Eş başkanlarına bakıyorsunuz, sağda solda tatillerini geçirenler de var. Büyükada’da aynı şekilde bisikletle şu anda tatilde olanları da var. Bunların hangisi ne yapıyor, belli değil. Bu oyuna yazılı, görsel medya olarak gelmememiz lazım. Milletimizi uyarmamız lazım. Şu anda Mehmedimizin, Mehmetçiklerimizin verdiği mücadele beka mücadelesidir. Bu mücadeleden bizim taviz vermememiz mümkün değil. Cizre, Sur tamamen temiz hale gelinceye kadar mücadele sürecek. Daha sonra kentsel dönüşüm, değişim süreci başlayacak. Buralarda tarihi eserlerin restorasyonu yapılacak. Buradaki vatandaşlarımızı kendi evlerine çok daha farklı bir şekilde yerleştireceğiz.

SUR, CİZRE TEMİZLENECEK YEPYENİ KENTLER KURULACAK

Şu anda 6 bin kadar aileye hükümetimiz kira kararı almıştır. Bu kiralar ödeniyor. AFAD çalışmalarını sürdürüyor, gıda ihtiyaçlarını veriyor. Devletimiz burada tüm imkanlarıyla seferberdir. Hükümetimiz tüm bakanlarıyla beraber hangi bakana hangi görev düşüyor bunların tasnifini yapmıştır. Ulaştırma Bakanlığımızın, Orman Bakanlığımızın atık su, içme su kanallarıyla ilgili çalışmaları olacak. Belediyeler bu işleri yapmadılar. Her bakan kendi ilgi alanı içerisinde bu çalışmayı sürdürecektir.

BAŞKANLIK MESELESİ BENİM ŞAHSİ MESELEM DEĞİL

Bu görev sadece benim şahsi ve kişisel meselem değil. Şu anda ciddi manada bu süreç içerisinde rol alan arkadaşlarımız, akademisyenlerimiz, medya mensuplarımız var. Bu konuda sözü olan STK’larımız var. Hepsi ülkemizin değişik bölgelerinde paneller, konferanslar, sempozyumlar düzenlemek suretiyle bu işi halkımıza anlatmak, altyapı oluşturmak suretiyle dünyadaki başkanlık sistemlerinin uygulamalarını bunun yanında hazırlayacağımız kitapçıklar vasıtasıyla ABD’de, Fransa’da nasıl bunlaraın hepsini ortaya koyarak, buradan Türkiye’nin kendi modeli ortaya koymak suretiyle ortak akıl oluşacaktır.

LEYLA ZANA BU BAŞLIKLARLA GELİRSE KABUL ETMEM

Birinci derecede yeminini yapması lazım. Parlamentoda yemini yapmadan böyle bir kabul sözkonusu olamaz. Özel kalemi arayarak söylediği bazı şeyler var. Eğer kendisi görüşmelerini bu başlıklar altında düşünüyorsa, zaten gelmesine gerek yok. Terörist başıyla ilgili koşullar vesaire. Dünyanın hiçbir bölgesinde terörist başının koşullarına sahip değildir.(AKSAM)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.