DAEŞ 95 Esed askerini öldürdü

0
1298

Terör örgütü DAEŞ, dün ele geçirdiği Hanasıra beldesinde en az 95 rejim askerini öldürdü, onlarcasını esir aldı

Suriye’de terör örgütü DAEŞ’in dün ele geçirdiği Halep’e bağlı Hanasıra beldesinde en az 95 rejim askerini öldürdüğü, onlarcasını esir aldığı bildirildi.

Es-Sefira Haber Merkezi Müdürü Ebu Şadi es-Sefrani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ’in, Hanasıra beldesinde en az 95 rejim askerini öldürdüğünü, onlarcasını esir aldığını belirtti.

Öldürülen askerlerin isimlerinin belirlendiğini ifade eden Sefrani, esir alınan askerlerle ilgili bilgiye ulaşılamadığını söyledi.

Halepli muhalif aktivist Hüseyin Hatab da rejim yanlısı internet sitelerinde Hanasıra’da öldürülen askerlerin isimleri ve fotoğraflarının yayımlandığını dile getirdi.

Öte yandan DAEŞ yanlısı internet sitelerinde, Hanasıra’yı ele geçirdikten sonra örgüt militanlarının tanklar, ağır silahlar, uçaksavar füzeler ve yüklü miktarda cephane elde ettiğine dair haberler yer aldı.

Askerden birçoğunun DAEŞ’in saldırısının ardından kaçtığı, bazılarının da örgüte teslim olduğu iddia edildi.

Terör örgütü DAEŞ’in dün Halep’in Hanasıra beldesine patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlediği, saldırının akabinde yaşanan çatışmaların ardından beldeyi ele geçirdiği, buranın ele geçirilmesiyle Esed güçlerinin, Halep ve kırsalında ellerindeki yerlerle aralarındaki tek ikmal yolunun kesildiği duyurulmuştu.

http://www.sabah.com.tr/dunya/2016/02/24/daes-95-esed-askerini-oldurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.