Davutoğlu:”Ya DAEŞ’i yok edin, ya da bırakın biz yok edelim”

0
1173

Suriye’den gelen istihbaratı paylaşan Davutoğlu, Rusya’ya sert tepki göstererek “Ya DAEŞ’i yok edin, ya da bırakın biz yok edelim” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valiliğinde aldığı güvenlik brifingi sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başbakan Davutoğlu, Suriye‘de kirli bir oyunun döndüğünü hatırlatarak, dün ve bugün ulaşan istihbarati bilgileri paylaştı.
“YA YOK EDİN YA DA BIRAKIN BİZ YOK EDELİM”
Davutoğlu, “Türkiye’nin havadan yapacağı operasyonlar konusunda birtakım ülkeler, engelleyici tutum içindeler. Ya kendileri DAEŞ’i yok etsinler ya bıraksınlar biz yok edelim ama kimse ‘DAEŞ’e karşı mücadele ediyorum’ görüntüsü adı altında, oradaki sivil halkı ve muhalefeti cezalandırarak DAEŞ’e alan açmayı düşünmesin. Bir istihbari bilgiyi burada paylaşmak isterim. Onun için bütün bağlantılar çıkarılacak. Dün bize ulaşan bilgiyle, bazı DAEŞ unsurları, rejimin destekleriyle, biliyorsunuz son günlerde Suriye sınırına yakın bölgede Suriye ılımlı muhalefetinin DAEŞ’e karşı bir operasyonu başladı, bir çalışması ve bazı bölgeler DAEŞ’ten kurtarıldı. Onun üzerine rejim, Şam‘a yakın daha güney bölgedeki DAEŞ unsurlarıyla anlaşarak, rejimin otobüsleriyle bazı DAEŞ unsurları Suriye’nin kuzeyine doğru sevk edildi. Bugün Suriye’de çok kirli iş birliklerini görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak : Haber7

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.