Deliden Doğru Haber?

0
1154

“Yukarı Karabağ sorununu çözmek istiyorsak, Türkiye faktörünü dikkate almalıyız. Bu konuyu asla unutmamak gerekir. Ermeniler de anlamalıdırlar ki, Ermenistan’ın Dağlık Karabağla biraraya gelmesi mümkün değildir. Rusya bunu istemiyor, zira şuan çıkarlarımıza aykırıdır. Ermenistan Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyacak olursa, bölgede büyük savaş başlayacaktır. Artı, NATO da bölgedeki pozisyonunu  güçlendirecektir.”

Karabakh.Today`in haberine göre, bunu Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski Rusya Ermenileri Birliği (REM) medya kanalına yaptığı açıklamada söyledi:

“Türkiye bölgede çok etkin ve çıkarları Rusya’nın çıkarları ile keskin çelişki oluşturmaktadır. Ermeniler diyorlar ki, biz niye pasifiz? Bu hiç te böyle değil. Rusya’nın politikasını anlamak gerekir. Ermeniler onu da unutmasınlar ki, Rusya tarih boyunca onları İran`dan, Türklerden kurtardı. Biz Ermenistan’ı işgal ettik, bizim yarımımızla Ermenistan oluştu. Azerbaycansa Çar Rusyası’nın bünyesine İran’ın kararından sonra girdi – Tahran’da Rusya Büyükelçisi Griboyedov öldürüldükten sonra.

Azerbaycan’ı biz işgal etmedik, edemedik. Evet, gelelim Dağlık Karabağ konusuna. Tamam, düşünün ki, Ermenistan Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını tanıdı. Ne olacak ?! Şu olacak: Azerbaycanla Türkiye birlik kuracak, hatta birleşecekler de. En iyi durumda Azerbaycan topraklarında Türkiye’nin askeri üsleri yerleştirilecek.

Düşünün ki, Azerbaycan’ın kuzeyinde, Dağıstan’ın yakınında böyle bir üs var. Bu, çok kötü bir durumdur. Çünkü Dağıstan Müslümanların oturduğu bir bölgedir ve nüfusun büyük çoğunluğu Türklerdir. Genel olarak, Karaçaylar, Çerkesler – Kuzey Kafkasya’daki halkların büyük bir kısmı Türkçe konuşuyorlar.

Ekim devrimine kadar Kuzey Kafkasya’da Türkçe öğretim diliydi. Kuzey Kafkasya’nın Türkiye’nin kontrolü altına geçmesi bizim yararımıza mı? Asla!”, – diye V.Jirinovski konuştu.

http://tr.karabakh.todayermeni prezident

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.