Demirtaş Cuma namazını şimdi hatırladı

0
1498

Başbakan Davutoğlu, ‘Herkes Sur’a yürümeli’ çağrısı hüsranla sonuçlanan Demirtaş’ın bugün yaptığı Cuma namazı çağrılarına yanıt vererek, “Başka zaman Cuma namazını hatırlamayanlar, şimdi sıkıştıklarında hatırlıyor ve halkı kutsal emaneti kullanarak kışkırtmaya çalışıyor” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.
Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın ‘Herkes Sur’a yürümeli’ çağrısının hüsranla sonuçlanmasının hemen ardından bugün de yinelediği provokatif çağrılara yanıt verdi.

 

Başbakan Davutoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Dün bütün terör çağrılarına rağmen, buna katılamayan Diyarbakırlılara teşekkür ediyorum. Diyarbakır halkı bunlara yüz vermedi. Çevrede yanan ateşe Türkiye’yi sürüklemek isteyenlere karşı Diyarbakır halkının duruşu için teşekkür ediyorum.

Terör örgütüne yaklaşıldığı an Demirtaş birden Cizre için harekete geçti. Onlar barikatların arkasındaki gençleri düşünmez, çetenin ele başına sıra gelince birden hep beraber kurtarmaya çalıştılar. Haftalarca Cizre’de yapmadıkları çağrıları, son günlerde yaptılar. O gencecik çocukları karanlık geleceğe gönderenler, ele başına sıra gelince harekete geçiyorlar. Talimatı da verdim; ‘Teslim olmak isteyenlere yardımcı olun’ diye. Sur’da kim adalete teslim olmak isterse teminat altındadır.

Demirtaş çağrı yaptı. Cuma namazını hatırladılar. Diyarbakır’da cami yakan, ezanları susturan bunlar. Şimdi birden etnik ırkçılık ile Diyarbakır halkını ayaklandıramadılar, şimdi de Cuma namazı gibi kutsal bir emaneti kullanmak istiyorlar. Demirtaş bilsin, herkes onu biliyor. Başka zaman Cuma namazını hatırlamayanlar, şimdi hatırlıyor. Bu terör örgütüne Diyarbakır halkı kulak vermedi.”

Demirtaş’ın o çağrısı

Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmasında Diyarbakır halkını, beraber Cuma namazı kılmaya davet etti: “Cuma namazını halkımız ile birlikte Sümer Parkta kılacağız. Eski müftü olan milletvekilimiz Nimetullah Erdoğmuş’un kıldıracağı namaz sonrası barış ve çözüm için dua edeceğiz” demişti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.